GOOD LIFE

Τα 6 σημάδια που μαρτυρούν πως έχεις πολύ άγχος

Οι περισσότεροι θεωρούν πως μπορούν να καταλάβουν πότε στρεσάρονται πολύ, ωστόσο οι ειδικοί τονίζουν πως κάποιοι μπορεί να εμφανίζουν υψηλά επίπεδα άγχους και στρες, χωρίς καν οι ίδιοι να έχουν αντιληφθεί πως η συμπεριφορά τους έχει αλλάξει λόγω άγχους.

Ειδικά αυτήν την εποχή που η πανδημία του κορωνοϊού και η καραντίνα λειτουργούν ως μεγάλοι στρεσογόνοι παράγοντες, είναι χρήσιμο να γνωρίζεις ποια σημάδια μαρτυρούν πως ίσως έχεις πολύ άγχος.

Κακή στάση σώματος

Το stress έχει και σωματικές διαστάσεις. Σύμφωνα με το WebMD, το 43% των ενήλικων βιώνουν σωματικά συμπτώματα όταν είναι αγχωμένοι.

Αν παρατηρήσεις ότι έχεις κυρτωμένους ώμους, σταυρωμένα χέρια σκέψου τη στάση του σώματός σου. Ύψωσε το σώμα σου, κάνε πίσω τους ώμους σου και τέντωσε τη σπονδυλική σου στήλη. Με αυτόν τον τρόπο θα μειώσεις το στρες. Το να πάρεις μια στάση σώματος που να υποδηλώνει δύναμη θα αυξήσεις άμεσα την αυτοπεποίθησή σου.

Χαμηλή αναπνοή

Όταν έχεις στρες, αναπνέεις χαμηλά, από το στήθος. Με το να παίρνεις βαθιές ανάσες θα χαλαρώσεις και θα μπορείς να σκεφτείς πιο καθαρά. Βάλε τα χέρια σου στην κοιλιά σου και ανάπνευσε βαθιά. Νιώσε τον αέρα να εισέρχεται στο στομάχι σου και να εξέρχεται από αυτό. Επίσης, μέτρησε μέχρι το τέσσερα όσο εκπνέεις. Κάνε το δέκα φορές κάθε πρωί και κάθε βράδυ και θα δεις την επίδραση μιας τόσο απλής διαδικασίας στα επίπεδα άγχους σου.

Σκληρή γλώσσα

Αν πιάνεις τον εαυτό σου να εκνευρίζεται και να φωνάζει στους άλλους κάνε ένα βήμα πίσω και μια ειλικρινή ενδοσκόπηση. Όταν είμαστε αγχωμένοι συνηθίζουμε να μιλάμε απότομα και με πιο δυνατό τόνο στους γύρω μας. Σε αυτή την περίπτωση, το να μετράς μέχρι το δέκα πριν απαντήσεις σε φάσεις που έχεις ένταση μέσα σου, θα φανεί σωτήριο.

Πίνεις, καπνίζεις και τρως περισσότερες ανθυγιεινές τροφές

Αν ήδη έχεις κάποια κακή συνήθεια στη ζωή σου, σε περιόδους stress ενδέχεται να επιδίδεσαι περισσότερο σε αυτή. Η σκληρή αλήθεια είναι πως με το να πίνεις, να καπνίζεις ή να τρως περισσότερο δε βελτιώνεις την ψυχική σου κατάσταση.

Παρατήρησε τον εαυτό σου και τις συνήθειές σου. Αν έχεις ανάγκη ένα ποτό στη τέλος της μέρας μάλλον είσαι αγχωμένη. Βρες, λοιπόν, πιο υγιεινούς τρόπους να μειώσεις το στρες. Ακόμα και δέκα λεπτά περπάτημα μπορούν να σου κάνουν καλό.

Έχεις επιθετική ή αρνητική στάση απέναντι στους γύρω σου

Αν έχεις μια αρνητική στάση απέναντι στους άλλους και τείνεις να γίνεσαι επιθετική, τσέκαρε τα επίπεδα stress σου. Οι αρνητικές συμπεριφορές που μπορούν να γίνουν ακόμα χειρότερες και να οδηγήσουν ακόμα και στο bullying. Είμαστε σίγουροι πως δεν το θέλεις αυτό.

Γυμνάζεσαι συνεχώς ή σταματάς εντελώς τη γυμναστική

Μια από τις χειρότερες workout συνήθειες είναι το να μην ξέρει κανείς ποια είναι τα όριά του. Επιπλέον, σύμφωνα με το Psychology Today, ο πραγματικός λόγος που κάποιοι άνθρωποι δεν γυμνάζονται είναι για να μη μπουν σε μια άβολη κατάσταση. Γεγονός που είναι λογικό όταν έχει κανείς stress.

Το ζητούμενο σε αυτό είναι η ισορροπία. Αυτή είναι η χρυσή τομή που καλείσαι να βρεις.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!