GOOD LIFE

Έρευνα αποκάλυψε πως η μοναξιά "σκοτώνει" όσο και η παχυσαρκία

Όλοι γνωρίζουν τις αρνητικές συνέπειες της παχυσαρκίας στην υγεία του οργανισμού και την εποχή της καραντίνας, προσπαθούν να αποφύγουν την υπερφαγία και τα παραπανίσια κιλά. Όμως την ίδια εποχή, πολλοί βιώνουν έντονη μοναξιά και έρευνα έδειξε πως η μοναξιά είναι τόσο επικίνδυνη για την υγεία μας όσο και η παχυσαρκία.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Μπρίγκαμ Γιανγκ ανακοίνωσαν πως ανέλυσαν στοιχεία από 218 μελέτες, σχετικές με τις επιπτώσεις της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης στην υγεία. Αυτές οι έρευνες αφορούσαν συνολικά περίπου 3,7 εκατομμύρια ανθρώπους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι κατά μέσο όρο οι μοναχικοί άνθρωποι έχουν περίπου 50% αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου πριν τα 70 τους, ενώ οι παχύσαρκοι 30%, αλλά και ότι η μοναξιά αυξάνεται σημαντικά μετά τη συνταξιοδότηση, γι’ αυτό είναι σημαντικό κανείς να προετοιμάζεται κοινωνικά, ψυχολογικά και οικονομικά για εκείνη τη στιγμή.

Το πρόβλημα όμως, δεν αφορά μόνο τα άτομα της τρίτης ηλικίας μιας και η σταδιακή γήρανση του παγκόσμιου πληθυσμού αναμένεται να επιδεινώσει το πρόβλημα της μοναξιάς.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!