GOOD LIFE

Το συχνό πλύσιμο των χεριών προκαλεί έκζεμα - Τι πρέπει να κάνετε

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όλοι καλούμαστε να πλένουμε συχνά και σωστά τα χέρια μας για να αποφύγουμε τη μετάδοση του ιού.

Και σωστό πλύσιμο χεριών, σημαίνει να πλένουμε τα χέρια με ζεστό τρεχούμενο νερό και σαπούνι για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα.


Οι γιατροί τώρα λένε, πως οι περισσότεροι μάλλον έχουν συμμορφωθεί με τις συστάσεις των Αρχών και όντως πλένουν συχνά τα χέρια τους και αυτό το αποδεικνύει το γεγονός πως οι δερματολόγοι πλέον παρατηρούν πως αυξάνονται οι πελάτες τους που παρουσιάζουν έκζεμα!


Ο Joshua Zeichner, δερματολόγος από τη Νέα Υόρκη, που εργάζεται σε μεγάλο νοσοκομείο, μιλώντας στο περιοδικό Allure, είπε πως πράγματι τις τελευταίες μέρες αυξάνονται οι περιπτώσεις ασθενών που εμφανίζουν έκζεμα και ερυθρότητα ή εξανθήματα στο δέρμα εξαιτίας του συχνού πλυσίματος των χεριών.


Οι δερματολόγοι, λένε πως το συχνό πλύσιμο των χεριών μπορεί να αποτελεί βασικό παράγοντα πρόληψης του κρυολογήματος ή της γρίπης ή και του κορωνοϊού, μπορεί όμως να βλάψει το δέρμα σας και είναι η βασική αιτία εμφάνισης εκζέματος. 


Το πλύσιμο ενυδατώνει την επιδερμίδα όταν η θερμοκρασία του νερού δεν είναι υψηλή, το στέγνωμα των χεριών όμως την ξηραίνει. Για να αποφύγετε αυτό τον κίνδυνο, χρησιμοποιείτε σαπούνι με ενυδατικούς παράγοντες και αποφεύγετε τα σκληρά σαπούνια που απομακρύνουν τα φυσικά έλαια του δέρματος, επιδεινώνοντας την ξηροδερμία. Τα απολυμαντικά χεριών με βάση το οινόπνευμα είναι επίσης πολύ σκληρά για την επιδερμίδα σας, γι’ αυτό χρησιμοποιείτε τα με μέτρο.


Επίσης θα πρέπει να εφαρμόζετε ενυδατική κρέμα μετά από κάθε πλύσιμο, αποφεύγοντας όμως ενυδατικές με αρώματα που συχνά κάνουν κακό στην επιδερμίδα.


Δώστε βάση σε ενυδατικές κρέμες χωρίς άρωμα και με συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, που έχει την τάση να δεσμεύει το νερό και να «κλειδώνει» την υγρασία προστατεύοντας το δέρμα από την ξηρότητα, ενώ τα κηραμίδια (ceramides) είναι πρωτεΐνες που επίσης βοηθούν την ανάπλαση του εξωτερικού φιλμ της επιδερμίδας, προλαμβάνοντας την ερυθρότητα και τον ερεθισμό.


Επίσης θα πρέπει να πίνετε συχνά νερό για να αποφύγετε την αφυδάτωση της επιδερμίδας.


Αν πάλι έχετε ήδη εμφανίσει κάποιους ερεθισμούς στο δέρμα σας καλό είναι να συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας, καθώς οι ειδικοί λένε πως οι κοκκινίλες και τα εξανθήματα στο δέρμα πρέπει να αντιμετωπιστούν με ανάλογη αγωγή, γιατί μπορούν να εξελιχθούν σε μολύνσεις τους δέρματος.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!