GOOD LIFE

Τα τρία απλά tips για να κάνετε detox λίγο πριν τις Γιορτές

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πλησιάζουν και είναι βέβαιο πως όλοι, λίγο ή πολύ, θα... ξεφύγουμε με τα γλυκά, τα γιορτινά τραπέζια και το αλκοόλ και η διατροφή θα... πάει περίπατο. Οπότε καλό είναι να εκμεταλλευτείτε αυτές τις μέρες για να προετοιμαστείτε για τις κραιπάλες των εορτών.

Και δεν χρειάζεται ούτε να κάνετε αυστηρές δίαιτες, ούτε να ζορίσετε τον εαυτό σας, απλά υιοθετείστε μερικές απλές συνήθειες στην καθημερινότητά σας.


Πιείτε πολύ νερό και φροντίστε να ενυδατώνεστε καλά με κάθε τρόπο.
Πολλοί, το χειμώνα ξεχνούν πόσο σημαντική είναι η ενυδάτωση του οργανισμού, όμως ένας τρόπος για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να αποτοξινωθεί και τον μεταβολισμό σας να κινείται με γοργούς ρυθμός είναι η ενυδάτωση. Και μην ξεχνάτε, ενυδάτωση δεν σημαίνει μόνο επαρκής κατανάλωση νερού, αλλά και πράσινη διατροφή. Εντάξτε στο διατροφολόγιό σας πολλά φρούτα και λαχανικά, σούπες λαχανικών και το παραδοσιακό ελληνικό γιαούρτι, για να αποφύγετε μια και καλή την αφυδάτωση και να ενισχύσετε τον μεταβολικό σας ρυθμό.


Ξεκινήστε να τρώτε πολλά αλλά μικρά γεύματα  κάθε μέρα

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείτε να κάνετε είναι να αφήνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα το στομάχι σας άδειο. Αυτή η διατροφική συμπεριφορά εκτός από λανθασμένη είναι και επικίνδυνη καθώς μπορεί να σας προκαλέσει προβλήματα υγείας και διατροφικές διαταραχές. Κάθε 3 ώρες πρέπει να τρώτε κάτι, για να έχετε τον μεταβολισμό σας σε εγρήγορση. Εκτός από τα κύρια γεύματα, προτιμήστε υγιεινά σνακ, όπως κομμένα λαχανικά με τυρί cottage, ένα κεσεδάκι γιαούρτι με λίγα λιπαρά και μια μερίδα δημητριακών ή μια μερίδα αποξηραμένων φρούτων.


Πιείτε ροφήματα που βοηθούν στο detox.
Οι χειμερινές μέρες είναι ιδανικές για να πιείτε ζεστά αφεψήματα βοτάνων που συχνά λέγεται πως βοηθούν στο detox. Ροφήματα και αφεψήματα με πράσινο τσάι, μέντα, κρόκο κοζάνης, κανέλα, τζίντζερ και δεκάδες άλλα βότανα και υλικά, όχι μόνο ενυδατώνουν τον οργανισμό, αλλά είναι και εξαιρετικά αποτοξινωτικά, απομακρύνοντας από τον οργανισμό μας ό,τι περιττό και ενισχύοντας παράλληλα τον μεταβολισμό και την καύση λίπους. Μπορείτε να καταναλώνετε περίπου 3 κούπερ την ημέρα πράσινο τσάι ή ρόφημα με Κρόκο Κοζάνης για να βοηθήσετε την υγεία και τη σιλουέτα σας. Δείτε πως φτιάχνεται το ρόφημα Κρόκου Κοζάνης εδώ. Ακόμη, αν ο καφές δεν σας προκαλεί δυσάρεστα συμπτώματα, μπορείτε εκμεταλλευτείτε τις ευεργετικές ιδιότητές του, σε ό,τι αφορά την παροχή extra ενέργειας και την αύξηση του μεταβολικού ρυθμού.

 

Με όλα αυτά σε συνδυασμό με έστω ολιγόλεπτη (ακόμα και μισή ώρα αρκεί) άσκηση κάθε μέρα, αρκούν για να είστε σε φόρμα τις γιορτές.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!