WOMEN'S GUIDE

Πώς να φτιάξεις το τέλειο εορταστικό μακιγιάζ στο σπίτι

της Ελένης Κρίγκου
Brows&Beauty Artist

Ο μήνας των γιορτών έφτασε και ήδη το κλίμα των Χριστουγέννων άρχισε να μας περιβάλλει. Βιτρίνες και δρόμοι στολίστηκαν και βαδίζουμε ολοταχώς για τις εμφανίσεις μας σε ρεβεγιόν, πάρτι, συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις. 

Μέσα σε όλα αυτά απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είμαστε λαμπερές γι’ αυτό κι εμείς αφεθήκαμε στην make up artist Μαρίνα Παφίτου η οποία κατέχει άριστα το θέμα μακιγιάζ και μας καθοδηγεί πως μπορούμε εύκολα και απλά να βαφτούμε.

"Η καθεμιά από εμάς πρέπει να προσαρμόζει τις τάσεις της μόδας στα μέτρα της έτσι ώστε η εικόνα μας να βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με το μέσα μας. 

Σήμερα θα μιλήσουμε για μακιγιάζ και συγκεκριμένα για εορταστικό μακιγιάζ και θα προσπαθήσω να σας δώσω κάποιες συμβουλές έτσι ώστε ολόκληρη η διαδικασία να είναι εκ των υστέρων μια ευχάριστη ανάμνηση.

Το συγκεκριμένο άρθρο απευθύνεται βεβαίως στα κορίτσια που θα επιμεληθούν μόνες τους το μακιγιάζ αντί να το εμπιστευτούν σε κάποιο επαγγελματία.

Οι τάσεις φέτος λένε βελούδινα έντονα χείλη, δροσερά χείλη, απαλά και ουδέτερα smokey μάτια, glitters στα μάτια η ακόμα και neon χρώματα για τις πιο τολμηρές, αλλά και φρέσκιες επιδερμίδες. Ωραία όλα αυτά, η πρώτη ερώτηση όμως που θα κάνετε στον εαυτό σας είναι: πως θα αισθάνομαι άνετα με το μακιγιάζ μου;  

Και ξεκινάμε! Θα έλεγα αρχικά να βεβαιωθείτε ότι έχετε οργανώσει σωστά το χρόνο σας και έχετε κρατήσει ένα ικανοποιητικό κομμάτι του για να αφιερώσετε στο μακιγιάζ έτσι ώστε να είστε χαλαρές, σε πολύ καλή διάθεση και να αποδώσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα . 

Προετοιμασία Επιδερμίδας

Το πλέον σημαντικό βήμα στο μακιγιάζ είναι η σωστή προετοιμασία του προσώπου. Οπότε προτείνεται απολέπιση με λεπτόκοκκο προϊόν  το προηγούμενο βράδυ για να αφαιρέσουμε τα νεκρά κύτταρα και να ετοιμάσουμε την επιδερμίδα μας να δεχτεί τα υπόλοιπα προϊόντα. Την ημέρα του μακιγιάζ, καθαρίζουμε το πρόσωπο με σαπουνάκι και ακολούθως με λοσιόν και συνεχίζουμε ενυδατώνοντας το πρόσωπο. Συνιστάται ενυδατικός ορός προσώπου και ματιών τα οποία δεν αφήνουν λιπαρότητα στο πρόσωπο και είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος.

Βάση

Το αμέσως επόμενο εξίσου σημαντικό βήμα είναι η βάση μας την οποία θα κρατήσουμε σταθερή χρησιμοποιώντας primer της προτίμησης μας και ανάλογα με τις ανάγκες του προσώπου μας. Είναι πολύ σημαντικό να τοποθετήσουμε τη βάση μας ομοιόμορφα, οπότε προτείνω τοποθέτηση με σφουγγαράκι (ταμποναριστές κινήσεις) που είναι η πιο εύκολη επιλογή, λιγότερο χρονοβόρα και με εγγυημένη επιτυχία. Το concealer μας το διαλέγουμε ένα τόνο πιο ανοιχτό από την επιδερμίδα μας και σε περίπτωση μαύρων κύκλων αποχρωματίζουμε με ένα τόνο πιο σκούρο concealer και φωτίζουμε με ένα τόνο πιο ανοιχτό. 

Κορίτσια προσοχή σε αυτό το βήμα, ό,τι και να ακολουθήσει, εάν η βάση μας δεν είναι σωστή το τελικό αποτέλεσμα δε θα είναι ικανοποιητικό.

Σκιάσεις/Φως

Οι σκιάσεις και οι φωτισμοί του προσώπου πρέπει να γίνονται ανάλογα με το σχήμα προσώπου της καθεμιάς δεν είναι ίδια για όλες. Η λογική πίσω από τις τεχνικές αυτές είναι ότι δίνουμε διαστάσεις στο πρόσωπο και διορθώνουμε ταυτόχρονα τυχόν ατέλειες χωρίς υπερβολές έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι φυσικό. Για παράδειγμα, σκιάζουμε ένα μεγάλο μέτωπο αλλά θα φωτίσουμε ένα μικρό κ.ο.κ 

Χρώμα

Δίνουμε χρώμα στα μάγουλα έτσι ώστε το πρόσωπο να φαίνεται πιο υγιές και φρέσκο. 

Μάτια/Χείλη

Διαλέγουμε την τεχνική του ματιού που θα ακολουθήσουμε ανάλογα με τις ικανότητες μας στο μακιγιάζ, τέτοιες μέρες δεν είναι για πολύ πειραματισμό. Μια απλή υγρή βάση στα μάτια, μολύβι στη άνω και κάτω βλεννογόνο και μάσκαρα είναι μία ασφαλής επιλογή. Αν θα επιλέξουμε smokey μάτια θα τοποθετήσουμε τη σκιά μας στο κινητό βλέφαρο με ταμποναριστές κινήσεις και θα σβήσουμε πολύ καλά στα τελειώματα με ένα πιο φουντωτό πινέλο.

Ανάλογα με την επιλογή στα μάτια επιλέγουμε απαλά ή έντονα χείλη. Σχηματίζουμε σωστά με ένα μολύβι το οποίο σβήνουμε προς τα μέσα για να δώσουμε διαστάσεις στα χείλη και συνεχίζουμε με ενυδατικό ματ ή glossy κραγιόν. 

Καλές μας επιτυχίες κορίτσια. " 

Με αυτές λοιπόν τις συμβουλές από την ειδικό, με χρώματα και πινέλα ξεκινάμε πρακτική εφαρμογή ακολουθώντας πολλές φορές τις διαδικασίες γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε η επανάληψη είναι η καλύτερη μάθηση. 

Όμορφα Χριστούγεννα να φτάσουμε!

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!