WOMEN'S GUIDE

Η υγεία από τα νύχια μας φαίνεται

της Ελένης Κρίγκου
Brows&Beauty Artist

Τα νύχια αντικατοπτρίζουν τη καλή υγεία και συμβάλουν στην καλύτερη εμφάνιση και βελτίωση της εικόνας μας. 

Τα τελευταία χρόνια η φρενίδιτα για τη περιποίηση των νυχιών έχει πάρει τρελλές διαστάσεις και το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών κατακλύζουν καθημερινά τους ειδικούς. Θελήσαμε να μάθουμε όσα αφορούν τα νύχια γι' αυτό μιλήσαμε με την έμπειρη ειδικό, τεχνίτρια νυχιών Άντρη Ροτσίδου η οποία μας ανάλυσε τα πάντα γύρω από αυτά:

"Ενα από τα πιο σημαντικά πράγματα στην εμφάνιση μιας γυναίκας καθώς και ενος άντρα ειναι τα άκρα. Η περιποίηση των νυχιών δεν κάνει τα χέρια μας μόνο να δείχνουν όμορφα αλλά και υγιή. 

Ως τεχνίτρια νυχιών, θεωρώ το Α και το Ω να αφιερώνουμε λίγο χρόνο από την καθημερινότητα μας για τα νύχια μας τα οποία ειναι απίστευτα ταλαιπωρημένα. Σημαντική προϋπόθεση είναι να τηρείται η σωστή υγιεινή.

Τι εννοούμε με αυτό; 

Η τεχνίτρια οφείλει να αποστειρώνει τα εργαλεία καθώς και τον χώρο εργασίας της και να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα (γάντια, μάσκα κλπ.). 

Τα είδη περιποίησης ποικίλλουν, από ένα απλό κόψιμο και ρίνισμα μέχρι και το βάψιμο. Υπάρχουν αρκετά είδη gel για κάθε τύπο νυχιού. 

Ας μιλήσουμε λίγο για την διαδικασία περιποιήσης.

Manicure

  • Κόψιμο στο επιθυμητό μέγεθος, ρίνισμα/λιμάρισμα στο σχήμα που θέλει ο κάθενας.
  • Σύμφωνα με το είδος του gel που θα κάνει η κάθε κοπέλα ακολουθεί η διαδικασία του μαλακώματος, του σπρωξίματος των επωνυχίων με τον τροχό ή με το ξυλάκι και έπειτα κόβουμε. 
  • Με το buffer λειαίνουμε την επιφάνεια του νυχιού.
  • Ανάλογα με το είδος του νυχιού (δυνατό ή αδύνατο) τοποθετείται το κατάλληλο gel. Επιλέγουμε το χρώμα της αρεσκείας του ατόμου και με την προσθήκη του top coat τελειώνουμε τη διαδικασία. Χαρίζουμε ενα απολαυστικό μασαζ με μια ενυδατική κρέμα. 

Pedicure

Ακολουθεί η αντίστοιχη διαδικασία όπως στα χέρια. 'Ομως, λόγω της σκληρής επιδερμίδας, μουλιάζουμε τα πόδια και αφαιρούμε τα νεκρά κύτταρα. Προσφέρουμε μια έξτρα περιποίηση με το peeling και τη μάσκα για χαλάρωση του ποδιού. 

Η εφαρμογή του gel αντενδύκνειται αυστηρά σε νύχια που πάσχουν από οποιαδήποτε μορφή ονυχομυκητίασης."

Επιλέγουμε, λοιπόν, καταρτισμένους ειδικούς για όμορφο και ασφαλές αποτέλεσμα. 

Στόχος μας είναι να έχουμε ωραία, περιποιημένα νύχια όλες τις ώρες της ημέρας!

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!