WOMEN'S GUIDE

Οι 4 απλές DIY συνταγές για να φτιάξετε μόνες σας... σπιτικό primer μακιγιάζ

Τα τελευταία χρόνια οι beauty experts τονίζουν διαρκώς πόσο σημαντική είναι η χρήση makeup primers (δηλαδή "βάσεις για το μακιγιάζ") για να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο μακιγιάζ με διάρκεια.

Και η αλήθεια είναι πως τα primers μακιγιάζ, εκτός από το γεγονός πως συνήθως παράλληλα ενυδατώνουν την επιδερμίδα ή την προστατεύουν από τον ήλιο (πολλά primers έχουν και μεγάλο δείκτη SPF) μπορούν να βελτιώσουν τον τόνο της επιδερμίδας, να βοηθήσουν στο να χαρίσουν μια πιο λαμπερή και ομοιόμορφη, χωρίς ατέλειες, όψη του δέρματος και να κάνουν το μακιγιάζ να είναι πιο "σταθερό" και με μεγαλύτερη διάρκεια.


Στην αγορά θα βρείτε πλέον αμέτρητες επιλογές για primers που να ταιριάζουν στο δικό σας τύπο και χρώμα επιδερμίδας.


Όμως μπορείτε να φτιάξετε και μόνες σας ένα primer.

Μάλιστα, στο beautetinkyriaki.gr, όπου βρήκαμε συνταγές για "σπιτικά" primers, διαβάσαμε πως κάποια από τα παρακάτω χειροποίητα primers είναι πιο οικονομικά και το ίδιο αποτελεσματικά με ορισμένα επώνυμα. Γιατί λοιπόν να μην φτιάξετε το δικό σας καλλυντικό προϊόν για λεία επιδερμίδα και μακιγιάζ που διαρκεί;

Θρεπτικό και ενυδατικό πρίμερ με αλόη στο πρόσωπο

Πρόκειται για ένα από τα πιο απλά σπιτικά primer που μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε στο σπίτι. Με δυο μόνο υλικά μπορείτε να φτιάξετε μια κρεμώδη οικονομική βάση μακιγιάζ που θα σας χαρίσει αψεγάδιαστο αποτέλεσμα με μεγάλη διάρκεια.

Η αλόη που περιέχει, ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα και απαλύνει τις λεπτές γραμμές και τους πόρους του δέρματος.

Θα χρειαστείτε:
– 2 κουταλιές της σούπας τζελ αλόη βέρα
– 2 κουταλιές της σούπας από την ενυδατική σας κρέμα

Τρόπος παρασκευής: Απλά ανακατέψτε τα δυο υλικά σε ένα βαζάκι. Έτσι απλά το πράιμερ σας είναι έτοιμο για χρήση όποτε το χρειαστείτε.

Προαιρετικά, μπορείτε στο παραπάνω μείγμα να προσθέσετε 1/2 κουταλιά της σούπας make up, λίγες σταγόνες αμαμηλίς και λίγη πούδρα για ματ τελείωμα. Αυτά τα συστατικά θα τελειοποιήσουν τη δική σας βάση μακιγιάζ, αφού το foundation προσθέτει λίγο χρώμα, η αμαμηλίς εξουδετερώνει τις κοκκινίλες και είναι ιδανική για τα σπυράκια, ενώ η πούδρα θα δώσει ένα ματ και χωρίς γυαλάδες από τη λιπαρότητα αποτέλεσμα.

 

Σπιτικό primer spray με γλυκερίνη

Αν προτιμάτε τα πρίμερ σε μορφή σπρέι δοκιμάστε αυτή την απλή συνταγή με δυο μόνο υλικά.

Θα χρειαστείτε:
– 1 μέρος γλυκερίνη
– 3 μέρη νερό

Τρόπος παρασκευής: Βάλτε τα δυο υλικά σε ένα δοχείο με ψεκαστήρα. Κουμπώστε το καλά και ανακινήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τρόπος εφαρμογής: Ψεκάστε το φυσικό καλλυντικό στο πρόσωπο σας μετά την εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας σας και πριν το makeup. Συνεχίστε κανονικά με το βάψιμο του προσώπου και απολαύστε το αψεγάδιαστο και με αυξημένη διάρκεια αποτέλεσμα.

Συνταγή χειροποίητου primer για λιπαρό δέρμα

Φτιάξτε μόνη σας μια ευεργετική για την επιδερμίδα και αποτελεσματική για το μακιγιάζ σας βάση εκμεταλλευόμενη τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει η αλόη στο πρόσωπο και το αμυγδαλέλαιο.

Θα χρειαστείτε:
– 3 κουταλιές της σούπας νερό
– 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ζελέ αλόης
– 2 σταγόνες αμυγδαλέλαιο

Τρόπος παρασκευής: Αναμείξτε πολύ καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τόσο απλά το πράιμερ για λιπαρές επιδερμίδες είναι έτοιμο για χρήση.

Φυσικό primer ματιών με άργιλο για τέλειο μακιγιάζ που αντέχει στο χρόνο

Πρόκειται για μια βάση σκιάς ματιών ιδανική για λιπαρά βλέφαρα, χάρη στην άργιλο που απορροφά την περίσσεια λιπαρότητα.

Θα χρειαστείτε:
– 1/4 κουταλάκι του γλυκού άργιλο μπετονίτη (μπεζ- γκρι) ή καολίνη (λευκή)
– 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη αραρούτι
– 2 κουταλάκια του γλυκού τζελ αλόης βέρα

Τρόπος παρασκευής: Ανακατέψτε σε ένα δοχείο όλα τα παραπάνω υλικά μέχρι να γίνουν μια ενιαία πάστα και χρησιμοποιήστε το ως βάση πριν την εφαρμογή της σκιάς ματιών.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!