WOMEN'S GUIDE

Microblading φρυδιών: Η τάση που κατέκτησε το παγκόσμιο

της Ελένης Κρίγκου
Brows&Beauty Artist

Η σημασία των φρυδιών στο πρόσωπο μας είναι καθοριστική όπως συνηθίζω να τονίζω διαρκώς. Γι'αυτό και οι τάσεις αλλάζουν ανά δεκαετίες. 

Στη σύγχρονη εποχή η νέα μόδα που αγαπήθηκε διεθνώς είναι η ημιμόνιμη μέθοδος microblading ή αλλιώς η τεχνική 'τρίχα-τρίχα'. Η αυθεντική τεχνική γίνεται με τη χρήση χειρονακτικού εργαλείου και λεπτεπίλεπτων βελόνων όπου ζωγραφίζονται λεπτές γραμμές που μοιάζουν με τρίχες με κρυστάλλινη ευκρίνεια και τρισδιάστατο βάθος. 

Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό αφού με αυτή τη τεχνική μπορείτε πλέον να αποκτήσετε τα πιο όμορφα, καλοσχηματισμένα, ρεαλιστικά φρύδια που δίνουν την εντύπωση πως μπορείτε μέχρι και να τραβήξετε τις τριχούλες τους.

Είναι η ιδανική λύση σε περιπτώσεις χημειοθεραπείας, αλωπεκίασης ενώ η διάρκεια τους υπολογίζεται από 1-3 χρόνια ανάλογα με τη ποιότητα του δέρματος. Με τη πάροδο του χρόνου θολώνει μέχρι να πάρει τη τελική του μορφή απαλής σκιάς, οπόταν σε αυτό το στάδιο επιλέγετε αν θα το ανανεώσετε και να το επαφέρετε ή αν θα το αφήσετε να σβηστεί οριστικά. 

Το microblading συνιστάται στις εξής περιπτώσεις:

-Όπου έχουμε κενά, αραιά η κακοσχηματισμένα φρύδια ή για να τα τονίσουμε απλώς.

-Σε παλιές κακές εφαρμογές μόνιμου τατουάζ.

-Μετά από ασθένειες. 

Αντενδείξεις:

-Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε ασθένειες όπως οι αιματολογικές διαταραχές, αυτοάνοσα νοσήματα, διαβήτη, σε φαρμακευτική αγωγή όπως ασπιρίνη, δερματικές ασθένειες όπως χηλοειδή. Στα πολύ λιπαρά δέρματα η μέθοδος αποχρωματίζεται. 

Η δυσφορία, αίσθημα καύσου που νιώθουμε κατά τη διαδικασία είναι μόνο τα πρώτα λεπτά στο κάθε φρύδι, ακολούθως γίνεται χρήση ειδικού αναισθητικού που κάνει ανώδυνη την όλη διαδικασία.  Μετά την εφαρμογή ακολουθεί για λίγες μέρες μια διαδικασία φροντίδας για το σπίτι. Η μέθοδος αυτή ολοκληρώνεται σε δύο συνεδρίες οι οποίες γίνονται σε απόσταση ενός μηνός. Το μυστικό για πετυχημένο microblading είναι η εύρεση εξειδικευμένης, έμπειρης τεχνίτριας.

Το ότι αυτή η μέθοδος αγκαλιάστηκε σε όλο το κόσμο δεν είναι τυχαίο γεγονός. Το microblading ήρθε για να δώσει λύσεις στο βλέμμα μας!

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!