WOMEN'S GUIDE

Καλοκαίρι και βαθύς καθαρισμός προσώπου πάνε μαζί;

της Ελένης Κρίγκου
Brows&Beauty Artist

Η αισθητική περιποίηση της επιδερμίδας με βαθύ καθαρισμό αποτελεί αναπόστατο μέρος της φροντίδας του προσώπου αφού συμβάλει στην υγεία και την καλή ποιότητα του δέρματος απομακρύνοντας το περιττό σμήγμα και τους ρυπούς. 

Η υπερέκκριση σμήγματος είναι η υπεύθυνη αιτία για τη διατάραξη της ισορροπίας του επιδερμικού ιστού και οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές, ρύπανση του περιβάλλοντος, στρες, διατροφικές συνήθειες, λανθασμένη χρήση καλλυντικών προϊόντων κλπ. Το περιττό σμήγμα συντελεί στην ανάπτυξη βακτηριδίων με αποτέλεσμα  να δημιουργούνται φλεγμονές, μαύρα στίγματα, σπυράκια και ακμή. 

Καθήκον μας είναι λοιπόν, να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα και το σμήγμα με βαθύ καθαρισμό για να αποκτήσουμε λεία, καθαρή επιδερμίδα που θα επιτρέπει να γίνεται καλύτερη απορρόφηση σε όλα τα δραστικά συστατικά των προιόντων ή περιποιήσεων μας.

Μύθοι και αλήθειες που επικρατούν:

Το καλοκαίρι δεν κάνουμε βαθύ καθαρισμό

Οχι μόνο γίνεται αλλά επιβάλλεται κιόλας, κυρίως τους θερινούς μήνες μιας και η αύξηση της θερμοκρασίας προκαλεί περαιτέρω λιπαρότητα στο δέρμα. Η επιδερμίδα μας εκτίθεται πολύ περισσότερο στην ατμόσφαιρα εφόσον η ζέστη μας 'σπρώχνει' να κυκλοφοράμε συχνότερα σε υπαίθριους χώρους με αποτέλεσμα όλες οι ακαθαρσίες να κατακάθονται στο δέρμα. Ωστόσο ο καθαρισμός δεν προκαλεί φωτοευαισθησία, θα πρέπει μόνο να αποφύγουμε τη παραλία για ένα 24ώρο.

Ο βαθύς καθαρισμός είναι επίπονος και αφήνει στο δέρμα σημάδια και κοκκινίλες

Για ένα σωστό καθαρισμό επιλέγουμε άρτια καταρτισμένη και επαγγελματία αισθητικό με σύγχρονα μέσα η οποία ως άριστη γνώστης εννοείται ότι δεν θα μας 'βασανίσει αλύπητα'. Μια μικρή δυσφορία που δημιουργείται από τη πίεση του δέρματος είναι λογικό να υπάρξει. Απαραίτητη προυπόθεση είναι η αισθητικός να μην έχει μακριά νύχια μιας και εκτός από εστία μικροβίων και μολύνσεων μπορεί να αφήσει επιφανειακές πιέσεις κατά την εξαγωγή. Η υπεραιμία που δημιουργείται είναι εντελώς φυσιολογική μετά τη διάνοιξη και υποχωρεί εντός 24 ώρες. 

Οι άντρες δεν κάνουν καθαρισμό

Η ανάγκη του καθαρισμού είναι απαραίτητη και στα δύο φύλα εφόσον η έκκριση σμήγματος, οι σκόνες, τα καυσαέρια, ο ιδρώτας κλπ δεν κάνουν διακρίσεις. 

Η ομορφιά του προσώπου πηγάζει μέσα από ένα υγιές, λαμπερό και καθαρό δέρμα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!