GOOD LIFE

Η επιστήμη μας έδωσε έναν ακόμη λόγο για να λατρεύουμε τη σοκολάτα

Είναι ήδη γνωστό πως πολλές επιστημονικές έρευνες έχουν εντοπίσει πως η σοκολάτα μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό, αν καταναλώνεται με μέτρο και ειδικά η μαύρη σοκολάτα.

Έτσι ήδη γνωρίζουμε πως έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία, απομακρύνει το κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης και βελτιώνει τη ψυχική διάθεση, είναι αφροδισιακή και πολλά άλλα.

Και τώρα μάθαμε κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο, ειδικά αυτή την εποχή που η γρίπη έχει χτυπήσει την πόρτα πολλών σπιτιών: η σοκολάτα αποτελεί "φάρμακο" και για τα συμπτώματα του κρυολογήματος και της γρίπης και ειδικά για το βήχα και το πόνο στο λαιμό.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Hull στο Yorkshire της Αγγλίας σε μια νέα μικρή μελέτη, εξέτασαν 163 ασθενείς με βήχα στην Ευρώπη, δίνοντας τυχαία σε κάποιους κανονική θεραπεία και σ’ άλλους θεραπεία που βασιζόταν στη σοκολάτα.

Μετά την ανάλυση των αποτελεσμάτων, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς που έλαβαν φάρμακα με βάση τη σοκολάτα ανέφεραν μια «σημαντική βελτίωση» στα συμπτώματά τους μέσα σε δύο ημέρες, σε σύγκριση με εκείνους που έλαβαν το κανονικό σιρόπι για τον βήχα.

Ο καθηγητής Alyn Morice, που ηγήθηκε της έρευνας, σημείωσε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη μελέτη στο είδος της. Μια ομάδα στο Imperial College στο Λονδίνο είχε ανακαλύψει ότι ένα φάρμακο που έχει ως βάση το κακάο αποδείχθηκε καλύτερο για την αντιμετώπιση του βήχα σε σχέση με τα κλασικά φάρμακα.

Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Hull, μετά τη μελέτη τους, η οποία υποστήριξε τα παραπάνω ευρήματα, δήλωσαν πως θεωρούν ότι οι ιδιότητες του κακάου βοηθούν στην ανακούφιση του ερεθισμένου λαιμού και της φλεγμονής.

Μάλιστα προτείνουν να τρώμε σοκολάτα και όχι να πίνουμε ένα ζεστό ρόφημα σοκαλάτας ή κακάο, καθώς οι ερευνητές συστήνουν να βάζουμε στο στόμα μας ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας για ν’ ανακουφιστούμε απ’ τα συμπτώματα του βήχα και εξηγούν πως η ζεστή σοκολάτα μπορεί να μην είναι εξίσου αποτελεσματική, καθώς δεν μένει αρκετή ώρα σε επαφή με τον λαιμό.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!