GOOD LIFE

Οι έξι τροφές που έχουν λίγες θερμίδες αλλά σε χορταίνουν πολύ

Το να ακολουθήσεις μια διατροφή με λίγες θερμίδες, που θα σε κάνει να πεινάς διαρκώς, δεν πρόκειται να σε βοηθήσει να αποκτήσεις ένα υγιές βάρος, αφού όλοι οι ειδικοί επισημαίνουν, πως οι αυστηρές δίαιτες, ναι μεν εξασφαλίζουν αρχικά μια απώλεια βάρους, αλλά αυτό σύντομα αλλάζει και συχνά μακροπρόθεσμα έχουμε όχι μόνο ανάκτηση των ίδιων κιλών που χάσαμε, αλλά και ακόμα μεγαλύτερη αύξηση του βάρους.

Πριν λοιπόν ακολουθήσεις κάποια δίαιτα, προσπάθησε αρχικά να διαχειριστείς την πείνα σου.
Και μια λύση για να αντιμετωπίσεις το αίσθημα της πείνας, χωρίς να φορτωθείς πολλές θερμίδες, είναι οι ακόλουθες τροφές που δημιουργούν αίσθημα κορεσμού.
 

1) Ποπ κορν

Το ποπ κορν είναι καλαμπόκι το οποίο έχει θερμανθεί και περιέχει μόνο 90 θερμίδες (αν φυσικά δεν προσθέσετε αλάτι και βούτυρο που θα σας φορτώσουν με πολλές θερμίδες και λιπαρά) και καταλαμβάνει περισσότερο χώρο στο στομάχι μας από ότι νομίζουμε. Για αυτό έχουμε την αίσθηση ότι το στομάχι μας γέμισε χωρίς όμως να έχουμε λάβει πολλές θερμίδες.

2) Πατάτα

Είτε βραστή, είτε ψητή η πατάτα  είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και φυτικές ίνες και περιέχει χαμηλές θερμίδες. Συγκεκριμένα, αν αφήσετε τη φλούδα στις βιολογικές πατάτες θα προσλάβετε περισσότερες φυτικές ίνες, όμως με λιγότερες θερμίδες. Μπορείτε ακόμα να τη βράσετε με ελαιόλαδο και διάφορα μπαχαρικά και να είστε σίγουροι πως θα χορτάσετε.

3) Αγγούρι

Το αγγούρι αποτελείται από μεγάλο ποσοστό νερού και συγκεκριμένα από 97 %. Για αυτό το λόγο θα αποβάλλει τις τοξίνες και θα βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το αγγούρι περιέχει πολυφαινόλες οι οποίες μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου.

4) Γκρέιπφρουτ

Το γκρέιπφρουτ είναι η λύση σε όποιον επιδιώκει να χάσει εύκολα κιλά. Περιέχει βιταμίνες C, A, κάλιο και φυλλικό οξύ που βοηθάει στην αρτηριοσκλήρυνση. Επίσης, προλαμβάνει τα κρυολογήματα, τη δημιουργία πέτρας στα νεφρά και καθαρίζει το συκώτι.

5) Μπρόκολο

Είναι πολύ καλή πηγή βιταμινών K και C και είναι δυνατόν να καταπολεμήσει διάφορες ασθένειες. Είναι πάρα πολύ χαμηλό σε θερμίδες και περιέχει πολλά μέταλλα και φυτικές ίνες. Επιπλέον, μπορεί να βελτιώσει τις πιθανότητες επιβίωσης από καρκίνο του μαστού.

6) Μήλο

Είναι το πιο υγιεινό φρούτο καθώς περιέχει βιταμίνες, φυτικές ίνες και μεταλλικά στοιχεία. Βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδιάς και είναι πολύ καλό για το αδυνάτισμα αφού έχει πολύ λίγες θερμίδες. Ανά 100 γραμμάρια έχει 47 θερμίδες. Τέλος, περιέχει και πηκτίνη η οποία μειώνει την ταχύτητα της πέψης και δημιουργεί ένα αίσθημα πληρότητας.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!