GOOD LIFE

Απλά tips για να χάσετε κιλά χωρίς να κάνετε δίαιτα.

Το αδυνάτισμα δεν συνδέεται απαραίτητα με αυστηρές δίαιτες. Οι αυστηρές δίαιτες ή οι δίαιτες - εξπρές, συνήθως μακροπρόθεσμα δεν είναι αποτελεσματικές. Όμως αν αλλάξετε μερικά μικρά πραγματάκια στη ζωή σας θα αδυνατίσετε χωρίς στερήσεις.

Αν θέλετε να πείτε αντίο σε κάποια κιλάκια, χωρίς να ακολουθήσετε κάποια αυστηρή δίαιτα και χωρίς να αλλάξετε πολλά στην καθημερινότητά σας και στην διατροφή σας, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτές τις απλές συμβουλές που διαβάσαμε στο jenny.gr και υπόσχονται απώλεια κιλών.

Κοιμηθείτε περισσότερο. Εάν βάλετε στόχο να κοιμάστε μια επιπλέον ώρα κάθε βράδυ, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε κιλά. Ο ύπνος αντικαθιστά το τσιμπολόγημα, με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι βραδινές λιγούρες.

Μαγειρέψετε έξυπνα. Τι σημαίνει αυτό; Χρησιμοποιείστε τυρί με χαμηλά λιπαρά, επιλέξτε σάλτσες χωρίς κρέμα γάλακτος και χρησιμοποιείστε με σύνεση το ελαιόλαδο.

Πιείτε έξυπνα.  Αντικαταστήστε ένα ζαχαρούχο ποτό με σόδα, νερό ή αναψυκτικό χωρίς θερμίδες και θα έχετε αποφύγει περίπου 10 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη. Προσθέστε λεμόνι, μέντα ή κατεψυγμένες φράουλες για τη γεύση και την διασκέδαση. Επίσης, όταν μια περίσταση περιλαμβάνει  αλκοόλ, αντί να πάρετε και δεύτερο κοκτέιλ, διαλέξτε ένα μη αλκοολούχο ποτό.

Χρησιμοποιείστε μικρότερα πιάτα. Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν τρώμε σε μικρότερα σερβίτσια, καταναλώνουμε μικρότερες μερίδες.

Κάθε φορά που θέλετε να φάτε κάτι γλυκό μασήστε τσίχλα χωρίς ζάχαρη και με έντονη γεύση και η λιγούρα θα εξαφανιστεί. Επίσης εάν έχετε τη συνήθεια να τσιμπολογάτε το βράδυ μετά το φαγητό, πλύνετε τα δόντια σας.

Κάντε παύση ανάμεσα στις μπουκιές. Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν αφήνετε το πιρούνι στο πιάτο για μερικά λεπτά, τρώτε πιο αργά, με αποτέλεσμα να καταναλώνετε και πιο μικρές μερίδες.

Κάντε γιόγκα. Όσοι κάνουν γιόγκα, τείνουν να ζυγίζουν λιγότερο από εκείνους που δεν ασχολούνται με τη γιόγκα, σύμφωνα με μελέτες. Γιατί συμβαίνει αυτό; Οι εδικοί αναφέρουν ότι όσοι αγαπάνε τη γιόγκα προσεγγίζουν το φαγητό με περισσότερη επίγνωση. Για παράδειγμα τείνουν να παρατηρούν τις μεγάλες μερίδες στα εστιατόρια και να τρώνε τόσο όσο για να αισθάνονται πλήρεις. Σε γενικές γραμμές η γιόγκα συμβάλει στην ανάπτυξη της αυτογνωσίας, κάτι που μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντισταθούν στην υπερκατανάλωση τροφής.

Κάψτε 100 θερμίδες

Περπατήστε περίπου 20 λεπτά.

Καθαρίστε το σπίτι για 30 λεπτά.

Κάνετε τζόκινγκ για 10 λεπτά

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!