WOMEN'S GUIDE

Πες αντίο στη κυτταρίτιδα με τον χυμό ενός εξωτικού φρούτου

Φυσικά κανείς δεν λέει πως με ένα ποτήρι χυμό από κάποιο φρούτο ξαφνικά θα δεις τη κυτταρίτιδα να φεύγει ως δια μαγείας από τα επίμαχα σημεία, αλλά σίγουρα, αυτός ο χυμός θα σε βοηθήσει στην προσπάθειά σου να απαλλαγείς από τη κυτταρίτιδα.

Η κυτταρίτιδα ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες και ο ιδανικός τρόπος για να την αντιμετωπίσει κανείς είναι ένας συνδυασμός άσκησης, διατροφής και καλής ενυδάτωσης. 


Φυσικά οτιδήποτε έχει λιποδιαλυτική δράση μπορεί να βοηθήσει σε αυτή τη διαδικασία (από μασάζ μέχρι ειδικές τροφές) και αυτό ακριβώς μπορεί να σου προσφέρει ο χυμός του ανανά.

Όπως διαβάζουμε στο bovary.gr ο ανανάς έχει ελάχιστες θερμίδες και παρέχει στον οργανισμό πολύτιμα συστατικά, όπως το κάλιο, το μαγγάνιο, ο χαλκός, η βιταμίνη C και η βιταμίνη Β6.

Ο χυμός του ανανά έχει ισχυρή λιποδιαλυτική δράση στον οργανισμό, καθώς τα ένζυμα που περιέχουν διασπούν ταχύτατα τις πρωτεΐνες και βοηθούν στη γρηγορότερη πέψη των λιπαρών τροφών. 

Ολα οφείλονται στο ένζυμο βρωμελίνη που περιέχει ο ανανάς. Η βρωμελίνη έχει την ιδιότητα να «μπλοκάρει» την ορμόνη βραδυκινίνη, η οποία προωθεί τη συσσώρευση του λίπους και προκαλεί κατακράτηση υγρών, κάνοντας έτσι πιο εμφανή τον ενοχλητικό φλοιό πορτοκαλιού.

Οι ειδικοί προτείνουν να φτιάξετε ένα σπιτικό χυμό χρησιμοποιώντας μόνο φρέσκο ανανά και νερό. 

Αφού ξεφλουδίσετε τον ανανά, κόψτε το ένα τέταρτο του φρούτου σε κομμάτια και προσθέστε τα σε ένα μπουκάλι με ένα λίτρο νερό. Στίψτε λίγο λεμόνι και προσθέστε λίγο τζίντζερ. 

Βάλτε το μπουκάλι στο ψυγείο και είστε έτοιμη!

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!