WOMEN'S GUIDE

Νευρολόγος εξηγεί γιατί η αλογοουρά συχνά προκαλεί πονοκέφαλο

Οι σφιχτές αλογοουρές είναι πολύ στη μόδα, αλλά όντως μπορούν να προκαλέσουν πονοκεφάλους.

Γνωστό γυναικείο περιοδικό απευθύνθηκε στη νευρολόγο Dr. Denise E. Chou, που είναι και βοηθός καθηγήτρια νευρολογίας στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κολούμπια και ειδικεύεται στα θέματα των πονοκεφάλων. Η γιατρός επιβεβαιώνει πως το συγκεκριμένο χτένισμα συνδέεται με την εμφάνιση πονοκεφάλων και μάλιστα εξηγεί πως αρκετές από τις γυναίκες που εμφανίζουν το σύμπτωμα, πιθανά έχουν ήδη τάση για ημικρανίες. "Οι ασθενείς δεν αντιλαμβάνονται ότι έχουν ημικρανίες γιατί συχνά είναι αδιάγνωστες. Επηρεάζουν περίπου το 12% του συνολικού πληθυσμού και περίπου το 18% των γυναικών",  αναφέρει και εξηγεί πως η ημικρανία σχετίζεται με την υπερευαισθησία των νεύρων στο τριχωτό της κεφαλής. Η γιατρός δε προσθέτει: "Όταν μαζεύεις τα μαλλιά σου σε σφιχτό κότσο ή αλογοουρά ή κοτσίδα ή βάλεις extensions, αυτό θα τραβήξει τα νεύρα στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτό το τράβηγμα των νεύρων θα ενεργοποιήσει τα αισθητήρια νεύρα στο τριχωτό της κεφαλής ακόμα περισσότερο, προκαλώντας ως αποτέλεσμα έναν πονοκέφαλο, ή θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή ενός πονοκεφάλου". 

Παράλληλα εξηγεί πως κανονικά το να μαζεύεις τα μαλλιά δεν θα έπρεπε να είναι οδυνηρό. Αλλά μπορεί να γίνει αντιληπτό ως οδυνηρό κατά τη διάρκεια μίας ημίκρανίας. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που επιστημονικά αποκαλείται cutaneous allodynia (δερματική αλλοδυνία) όπου αισθανόμαστε πόνο ακόμα και χωρίς ένα επώδυνο ερέθισμα.
Η νευρολόγος προτείνει γενικά να αποφεύγονται οι πολύ σφιχτοί κότσοι, ενώ τονίζει πως η χρήση φαρμάκων κατά των πονοκεφάλων δεν αποτελεί λύση ειδικά για γυναίκες που εμφανίζουν το σύμπτωμα με συχνότητα που αγγίζει τις 10 ημέρες το μήνα. Τέλος αναφέρει πως συμπληρώματα διατροφής ή ενίσχυση της λήψης ριβοφλαβίνης, βιταμίνης Β2 και μαγνήσιου μπορεί να μειώσει την υπερευαισθησία, αλλά τονίζει πως ειδικά στην περίπτωση λήψης φαρμάκων ή συμπληρωμάτων διατροφής θα πρέπει πρώτα να υπάρξει σχετική διάγνωση από γιατρό.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!