WOMEN'S GUIDE

Τελικά πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τα σουτιέν;

Ακούγεται περίεργο, αλλά κάθε φορά που γίνεται μία σχετική έρευνα, αποδεικνύεται πως καμιά δεν ξέρει τελικά πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τα σουτιέν μας και η κάθε γυναίκα έχει τους δικούς της ρυθμούς.

Νέα έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ για λογαριασμό γνωστού γυναικείου περιοδικού, έδειξε πως άνω του 65% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν πως πλένουν τα σουτιέν τους μία φορά το μήνα και μόνο ένα 7% πως τα πλένει μετά από κάθε χρήση. 
Δεν υπάρχει όμως οριστική απάντηση για το ποιά είναι η ιδανική συχνότητα. Αυτό στο οποίο όλοι συμφωνούν είναι πως τα αθλητικά σουτιέν (που φοράμε στο γυμναστήριο ή γενικότερα όταν αθλούμαστε) πρέπει να πλέονται όντως μετά από κάθε χρήση. Οι κατασκευαστές σουτιέν από την άλλη σου προτείνουν να μην φοράς το ίδιο σουτιέν δύο μέρες συνεχόμενα (δεν σου λένε όμως να το πλύνεις) για να δίνεις την ευκαιρία στο λάστιχο να επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση ώστε να μην ξεχειλώσει και να επιμηκύνεις τη διάρκεια ζωής του. 
Οι δε δερματολόγοι και οι γυναικολόγοι σου θυμίζουν πως το κάτω μέρος του στήθους είναι μία καλή εστία μικροβίων λόγω της αυξημένης ζέστης και της εφίδρωσης στη συγκεκριμένη περιοχή και μολονότι δεν παίρνουν θέση για το ρυθμό πλυσίματος των σουτιέν σου συστήνουν να μην φοράς το ίδιο σουτιέν πάνω από δύο μέρες και αν έχεις ιδρώσει πολύ ή βρίσκεσαι σε μέρος με ιδιαίτερη ζέστη και υγρασία  καλό είναι να αλλάζεις καθημερινά. 
Η τελική απόφαση παραμένει δική σας.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!