WOMEN'S GUIDE

Η ιστορία της Barbie φιλοξενείται στο Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών του Παρισιού [εικόνες]

Η έκθεση ανατρέχει στην ιστορία της διάσημης κούκλας, εξερευνώντας τον ρόλο της ως παιδικό  παιχνίδι, αλλά και την σημασία της στη διαμόρφωση των κοινωνικών και ιστορικών προτύπων καθώς πλέον ένα μεγάλο μέρος κοριτσιών ταυτίζονται με τον Αμερικανικό τρόπο ζωής.

Η έκθεση έχει το τίτλο Barbie, Life of an Icon και παρουσιάζει πάνω από εφτακόσιες κούκλες Barbie. Αποτελείται από τις πρώτες κούκλες που δημιούργησε η εταιρεία,  μέχρι τις πιο συλλεκτικές εκδόσεις, όπως την Μαρία Αντουανέτα, την Σκάρλετ Ο Χάρα, την Βασίλισσα Ελισάβετ. Η πρωτότυπη κούκλα εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στις 9 Μαρτίου 1959 στο «American International Toy Fair» και από τότε αυτή η μέρα θεωρείται ως τα γενέθλια της πιο διάσημης ίσως ξανθιάς στον κόσμο. Τα ρούχα ήταν σχεδιασμένα από την σχεδιάστρια μόδας Charlotte Johnson, ενώ οι πρώτες κούκλες κατασκευαζόντουσαν στην Ιαπωνία.

Η διάσημη κούκλα στην διάρκεια του χρόνου ήρθε αντιμέτωπη με πολλά κοινωνικά ταμπού που είχε κάθε γυναίκα, με τους συγκρουόμενους ρόλους, και πολλές φορές δέχτηκε κριτική για την εξωραϊσμένη εικόνα των γυναικών που παρουσίαζε στα νεαρά κορίτσια. Το τελευταίο καιρό, η εταιρεία έχει παρουσιάσει μία σειρά από νέες κούκλες με διάφορους σωματότυπους και διαφορετικών φύλων, καταλύοντας έτσι κάθε κοινωνικό ταμπού. 

Τέλος, η Mattel ήταν η πρώτη εταιρεία, που με αφορμή την προώθηση της Barbie, δημιούργησε διαφημίσεις που απευθύνονταν στα παιδιά. Μια διαδικασία που βοήθησε σίγουρα στον μαγικό αριθμό των 800 εκατομμυρίων πωλήσεων μέχρι σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!