GOOD LIFE

Ο Nick Knight, η Kate Moss και η αισθητική του David Bowie [βίντεο]

Η θέση του παραμένει μοναδική στην ποπ κουλτούρα όσα χρόνια και αν περάσουν. Ο David Bowie δεν επηρέασε μόνο τη μουσική, αλλά και τη βιομηχανία της μόδας αφήνοντας μία τεράστια κληρονομιά. 

Ο Nick Knight, ένας από τους πιο σημαντικούς και αξιόλογους φωτογράφους της γενιάς του, θυμάται τον μουσικό που έφυγε πριν λίγο καιρό από τη ζωή. Πιο αναλυτικά, το 2003 είχε ποζάρει στο φωτογραφικό του φακό η Kate Moss για το τεύχος Μαΐου της Βρετανικής έκδοσης του περιοδικού Vogue φορώντας τα ρούχα του μουσικού, όπως το μπλε κοστούμι που είχε επιλέξει στο βίντεο του Life on Mars (1972) ή την πλεκτή ολόσωμη φόρμα του Ziggy Stardust από το 1973. 

Τα βίντεο δείχνουν ακυκλοφόρητο υλικό από το backstage της φωτογράφισης, ενώ αποτελούν μέρος του αφιερώματος στον γνωστό καλλιτέχνη που ετοίμασε το SHOWStudio, David Bowie: oooh Fashion. To editorial στο οποίο το styling έκανε η Kate Phelan είχε τον τίτλο Oh! You Pretty Thing.

Η επιρροή του Bowie στην σύγχρονη κουλτούρα θα συνεχίσει να υπάρχει για αρκετά χρόνια ακόμα, και η έμπνευση που πηγάζει από το μεγάλο έργο του θα εξακολουθήσει να είναι αστείρευτη.

 

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!