WOMEN'S GUIDE

Η Ευγενία Νιάρχου σχεδιάζει τα δικά της κοσμήματα στο Λονδίνο [εικόνες]

Είναι η κόρη του συλλέκτη έργων τέχνης Φίλιππου Νιάρχου και της γόνου του μεγιστάνα της μπύρας Guinness.

Αν και ασχολήθηκε από μικρή ηλικία στο χώρο της μόδας, αυτό που τη τράβηξε περισσότερο ήταν διαχρονική δημιουργία. Έτσι μαθήτευσε στο Τμήμα Κοσμημάτων του οίκου Christie's και μετά συνεργάστηκε με την παιδική της φίλη, Gaia Repossi, η οποία είναι η κόρη του ιδιοκτήτη του διάσημου ιταλικού οίκου κοσμημάτων Repossi. 

Ο οίκος κοσμημάτων της Ευγενίας Νιάρχου έχει την επωνυμία Venyx και προφέρεται περίπου, όπως το phoenix καθώς ο φοίνικας είναι αγαπημένη μυθολογική φιγούρα της ιδιοκτήτριας. Εκτός όμως από αυτόν το λόγο η ονομασία συνδυάζει τις λέξεις Venus (=Αφροδίτη) και onyx (=όνυχας). Τα περισσότερα από τα κοσμήματα είναι εμπνευσμένα από τη φύση, αλλά πάντα με μία sci fi εκδοχή.

Το αγαπημένο κόσμημα της είναι ένα δαχτυλίδι που έχει τίτλο Tiger Ray και το είχε εμπνευστεί από ένα ταξίδι που είχε κάνει. Έκανε υποβρύχια κατάδυση και είδε ένα σαλάχι. Της άρεσε πολύ και την εντυπωσίασε το παράξενο σχήμα του. Παράλληλα, είχε ρίγες πάνω στο δέρμα του, όπως αυτές στο τρίχωμα της τίγρης. Έτσι ονόμασε το δαχτυλίδι Τίγρη-σαλάχι (Tiger + manta ray). 

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!