WOMEN'S GUIDE

Δείτε τo λεξιλόγιο της γαλλικής μόδας σύμφωνα με τη Chanel [βίντεο]

Το βίντεο παρουσιάζει την ιστορία από τα πιο θρυλικά κομμάτια του Γαλλικού οίκου.

Η επιρροή της Coco Chanel στην ραπτική ήταν τόσο μεγάλη που ήταν το μοναδικό πρόσωπο από τον τομέα της που ψηφίστηκε από το περιοδικό TIME ανάμεσα στους 100 ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή του 20ου αιώνα. Είχε ένα δικό της μοναδικό στυλ που ήξερε να το υποστηρίζει πάντα και αυτό την έκανε ξεχωριστή. Πίστευε ότι για να είναι κάποιος ξεχωριστός πρέπει να έχει ένα δικό του στυλ που να τονίζει την ταυτότητα του. Αν και στην πραγματικότητα μίλαγε περισσότερο για θηλυκότητα παρά για φεμινισμό, η ίδια συνέβαλε αρκετά στην απελευθέρωση των γυναικών εκείνης της εποχής.

Tο 1923 παρουσιάζει το πρώτο ταγέρ της, με boxy τετράγωνες γραμμές, με αραιή πλέξη, το σακάκι να ευθυγραμμίζεται με την φούστα και να έχει μαύρα τελειώματα. Τα κουμπιά τους είτε έμοιαζαν με νομίσματα, είτε είχαν το λογότυπο της Chanel. Ακόμα για πρώτη φορά στην ιστορία η φούστα κόντυνε και εκτίθενται δημόσια οι γυναικείοι αστράγαλοι. Η σχεδιάστρια απεχθανόταν να φαίνονται τα γυναικεία γόνατα και οι φούστες της είχαν συγκεκριμένο μήκος, δηλαδή ήταν λίγο πιο κάτω από το γόνατο και είναι γνωστές ως «μήκος Chanel».

Τις επόμενες δεκαετίες, πέτυχε ότι δεν έχουν καταφέρει όλοι οι υπόλοιποι σχεδιαστές μόδας τόσα χρόνια. Εισήγαγε τις πλεκτές ζακέτες 1925 και το «μικρό μαύρο φόρεμα» το 1926.  Παράλληλα, έφτιαξε τα πρώτα κοσμήματα που συνδύαζαν πολύτιμες μαζί με ψεύτικες πέτρες και αυτόματα η μόδα άνηκε και στους οικονομικά ασθενέστερους. Τέλος, μία ακόμη προσφορά της στην μόδα ήταν η καπιτονέ τσάντα. Η Chanel λάτρευε της τσάντες κι όπως έλεγε « σωστή τσάντα είναι αυτή που έχει λουράκι, για να αφήνει ελεύθερα τα χέρια». 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!