GOOD LIFE

Η σωστή διατροφή πριν το γυμναστήριο

Μπορεί να γυμνάζεσαι και να κουράζεσαι, αλλά οι διατροφή σου πριν ή μετά τη γυμναστική να μην είναι σωστή και να μην έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα. 

Ο κύριος στόχος ενός γεύματος πριν από το γυμναστήριο είναι να δυναμώνει το σώμα με την απαραίτητη ενέργεια για την εκτέλεση του προπονητικού προγράμματος. Ακόμα κι αν πεινάτε, επιλέξτε κάτι ελαφρύ που θα σας κρατήσει αποφεύγοντας τις λάθος τροφές.

1. Όχι στις μεγάλες ποσότητες φαγητού

Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φαγητού πριν την άσκηση μπορεί να προκαλέσει δυσφορία και αίσθημα ατονίας, όπως επίσης διάρροια ή κράμπες στην κοιλιά.

2. Ο κατάλληλος χρόνος

Αποφύγετε να φάτε κάτι τελευταία στιγμή. Επιλέξτε να καταναλώσετε ένα σνακ περίπου μισή ώρα πριν ξεκινήσετε να γυμνάζεστε. Τα σνακ που καταναλώνονται σύντομα πριν την άσκηση ίσως δεν δίνουν την απαιτούμενη ενέργεια, αλλά βοηθάνε στο να διατηρήσουν υψηλά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα προσλαμβάνοντας τα προβλήματα στο στομάχι.

3. Αποφύγετε τις φυτικές ίνες

Για εσάς που κάνετε διάδρομο γυμναστικής ή βαράκια αποφύγετε να φάτε τρόφιμα που αποτελούνται από φυτικές ίνες καθώς προκαλούν κινητικότητα στο έντερο και ενδεχομένως πόνο στη κοιλιά. 

4. Υδατάνθρακες 

Πριν την άσκηση είναι προτιμότερο να τρώτε τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες, οι οποίοι θα δώσουν άμεση ενέργεια κατά την άσκηση.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!