GOOD LIFE

Η εικόνα που αποκαλύπτει τις πολιτικές σας πεποιθήσεις

Σύμφωνα με νέα έρευνα που έκανε ομάδα ψυχολόγων, αυτή η εικόνα μπορεί να αποκαλύψει τις πολιτικές σας πεποιθήσεις.

Όπως αναφέρει ο βρετανικός Guardian, η νέα έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό: Journal of Personality and Social Psychology και αναφέρει πως αν σε αυτή την εικόνα βλέπετε έναν κύκλο, τότε έχετε πιθανά φιλελεύθερες ιδέες, ακόμα και ριζοσπαστικές. Συγκεκριμένα το άρθρο αναφέρει πως όσοι βλέπουν τον κύκλο, πιθανά να υποστηρίζουν την αποποινικοποίηση της μαριχουάνας, τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων κ.λπ. 

Αντίθετα αν δεν θεωρείται πως το αντικείμενο της εικόνας είναι ένας κύκλος, τότε είστε μάλλον συντηρητικοί, αφού σημαίνει πως ο τρόπος σκέψης σας δεν σας επιτρέπει να ξεφεύγετε από τις νόρμες.

Σύμφωνα με την έρευνα οι άνθρωποι που μπορούν να αντιλαμβάνονται τα σχήματα (στην έρευνά τους έδειχναν σε δείγμα ανθρώπων ανάλογες εικόνες με τετράγωνα, τρίγωνα κ.λπ.)  ακόμα και αν αυτά δεν είναι άψογα στην απεικόνισή τους, εμφανίζουν γενικότερα μεγαλύτερη διαλλακτικότητα και όχι μόνο είναι πιο ανεκτικοί με άλλες ομάδες ανθρώπων που δεν ακολουθούν τις κοινωνικές συμβάσεις, αλλά είναι και πρόθυμοι να τους βοηθήσουν αν αυτό είναι απαραίτητο. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!