GOOD LIFE

Τι είναι ο... αλεξίσφαιρος καφές με βούτυρο;

Πολύ ντόρο έχει προκαλέσει ο «αλεξίσφαιρος» καφές με βούτυρο που σύμφωνα με τον εμπνευστή του μπορεί να σε βοηθήσει να αδυνατίσεις και να αποκτήσεις διαύγεια και ευεξία. Ισχύουν όλα αυτά;

Ο λόγος για το bulletproof coffee που λανσάρησε πριν από λίγα χρόνια ο Αμερικανός Dave Asprey, ο οποίος μέσα σε σύντομο διάστημα απέκτησε χιλιάδες πιστούς οπαδούς, ανάμεσά τους και πολλοί διάσημοι του Hollywood αλλά και αστέρες του αθλητισμού.

Ο άνθρωπος, λοιπόν, που πατεντάρισε το «λάδι εγκεφαλικών οκτανίων», ισχυρίζεται πως ο καφές που φτιάχνει έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες: μειώνει το αίσθημα της πείνας, συμβάλλει στο αδυνάτισμα και βελτιώνει την ενέργεια και τις αθλητικές επιδόσεις. Πρόκειται για ένα ρόφημα με περισσότερες από 450 θερμίδες καθώς περιέχει 1-2 κουταλιές του γλυκού ανάλατο  βούτυρο από γάλα που έχει παραχθεί από ζώα που τρώνε μόνο γρασίδι και 1-2 από ένα λάδι χαμηλό σε τριγλυκερίδια που χωνεύεται εύκολα (το λάδι εγκεφαλικών οκτανίων). Ο ίδιος μέσα από την ιστοσελίδα του δηλώνει πως έχασε 50 κιλά μέσα σε δύο χρόνια, ενώ η bulletproof δίαιτα τον βοήθησε να κοιμάται καλύτερα και να έχει μεγαλύτερη διαύγεια πνεύματος και περισσότερο ελεύθερο χρόνο!

Βέβαια πολλοί τον αμφισβητούν. Η αθλητική διαιτολόγος Jenna A. Nell αναφέρει «Είναι αλήθεια ότι το λίπος σε χορταίνει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, οπότε προσθέτοντας λιπαρά στον καφέ σου μπορεί να κάνει να νιώθεις χορτάτος για περισσότερη ώρα. Ωστόσο, δεδομένου ότι έτσι μετατρέπεις ένα ρόφημα που είχε γύρω στις 80 θερμίδες σε ένα που σου δίνει περισσότερες από 400, είναι μάλλον απίθανο να χάσεις βάρος με αυτό τον τρόπο». Παράλληλα κάποιοι αναφέρουν πως υπάρχουν ενδείξεις πως μια τέτοια διατροφή οδηγεί σε αύξηση της κακής χοληστερίνης.

Πάντως ο ίδιος ο Dave Asprey  δηλώνει υγειέστατος, και σίγουρα είναι χαρούμενος καθώς ξεπουλάει τα πατενταρισμένα προϊόντα του μέσω Διαδικτύου, άνοιξε το πρώτο του café στη Σάντα Μόνικα και κυκλοφόρησε και το πρώτο του βιβλίο.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!