GOOD LIFE

5 τροφές που θα κάνουν τον μεταβολισμό σας τούρμπο!

Και ως γνωστόν η ενίσχυση του μεταβολισμού σημαίνει μείωση βάρους, αύξηση καύσεων του λίπους και φυσικά υγεία!

Αν εντάξετε αυτές τις τροφές στη δίαιτά σας σίγουρα θα βοηθήσετε την ενεργοποίηση του μεταβολισμού σας.


Πιπεριά – Τσίλι

Περιέχει καψαϊκίνη, μια ουσία που έχει συνδεθεί με την ενίσχυση των καύσεων, ενώ οι έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση καυτερής πιπεριάς (σε οποιαδήποτε μορφή ακόμα και σε σκόνη ή μέσα σε καυτερές σάλτσες όπως το ταμπάσκο) μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση του μεταβολισμού ακόμα και 2 ώρες μετά το γεύμα. Παράλληλα η καψαϊκίνη μπορεί να ενισχύσει την οξείδωση του λίπους στον λιπώδη ιστό και να οδηγήσει σε μείωση του κοιλιακού λίπους.


Ασπράδια αυγών

Περιέχουν ειδικά αμινοξέα που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό σύμφωνα με τον διατροφολόγο David Grotto, παράλληλα τα ασπράδια των αυγών αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης D και φυσικά πρωτεϊνών.


Κάρι

Η κουρκουμίνη, το κύριο συστατικό του, στο οποίο οφείλεται και το ζωηρό κίτρινο χρώμα του, πέραν της ιδιότητάς της ως χρωστικής ουσίας, φαίνεται πως μπορεί να συμβάλλει και στον περιορισμό της αποθήκευσης λίπους.


Πράσινο τσάι

Τα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι οι κατεχίνες που περιέχει αυξάνουν τον μεταβολισμό, αλλά σε μικρό βαθμό περίπου 3-5%.  Οι κατεχίνες είναι και ισχυρά αντιοξειδωτικά


Ξίδι

Επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι το οξικό οξύ, συστατικό του ξιδιού, μπορεί να συμβάλλει στην απώλεια λιπώδους ιστού, κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!