GOOD LIFE

Υπάρχουν 4 φυτά που βοηθούν στην καταπολέμηση και την αποτροπή λοιμώξεων

Το τέλος του χειμώνα και οι πρώτοι μήνες της άνοιξης είναι μια περίοδος που οι ιώσεις είναι στο peak τους, αλλά υπάρχουν κάποια φυτά που βάσει ερευνών, πιθανά να μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη προσβολής από ιούς και βακτήρια.

Βέβαια θα πρέπει να τονιστεί πως ενώ αυτά τα φυτά δείχνουν πολλά υποσχόμενα για την καταπολέμηση των ιών, απαιτείται περαιτέρω έρευνα για την πλήρη κατανόηση των μηχανισμών δράσης τους και τη βελτιστοποίηση των θεραπευτικών δυνατοτήτων τους. Ωστόσο, η αξιοποίηση της δύναμης του φαρμακείου της φύσης προσφέρει ελπίδα για την ανάπτυξη νέων αντιικών θεραπειών που είναι ταυτόχρονα αποτελεσματικές και βιώσιμες και ήδη υπάρχουν στη αγορά σκευάσματα που τα περιέχουν. 

Σαμπούκος (Κουφοξυλιά)

Ένα τέτοιο φυτό είναι ο σαμπούκος (Sambucus nigra), γνωστός για την πλούσια συγκέντρωση σε φλαβονοειδή και ανθοκυανίνες. Μελέτες έχουν δείξει ότι το εκχύλισμα σαμπούκου μπορεί να αναστείλει την αναπαραγωγή ορισμένων ιών, συμπεριλαμβανομένης της γρίπης, εμποδίζοντας τον ιό να εισέλθει στα κύτταρα ξενιστές και να αναπαραχθεί μέσα σε αυτά.

Εχινάκια (Echinacea)

Η Echinacea, ένα ανθοφόρο φυτό που προέρχεται από τη Βόρεια Αμερική, είναι μια άλλη φυτική δύναμη στην καταπολέμηση των ιών. Οι δραστικές του ενώσεις, όπως οι πολυσακχαρίτες και τα αλκαμίδια, διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα, ενισχύοντας την ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμά τις ιογενείς λοιμώξεις. Η εχινάκεια έχει αποδείξει αποτελεσματικότητα έναντι των ιών του αναπνευστικού, συμπεριλαμβανομένου του κοινού κρυολογήματος.

Σκόρδο

Το σκόρδο (Allium sativum) είναι βραβευμένο για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες εδώ και αιώνες. Οι ενώσεις του που περιέχουν θείο, όπως η αλισίνη, παρουσιάζουν ισχυρή αντιική δράση παρεμποδίζοντας την αναπαραγωγή του ιού και ενισχύοντας τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Η έρευνα δείχνει ότι το σκόρδο μπορεί να είναι αποτελεσματικό ενάντια σε μια σειρά ιών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ευθύνονται για λοιμώξεις του αναπνευστικού και έρπητα.

Πράσινο τσάι

Το ταπεινό πράσινο τσάι (Camellia sinensis) περιέχει κατεχίνες, πολυφαινολικές ενώσεις με ισχυρές αντιικές ιδιότητες. Αυτές οι ενώσεις έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλουν την αναπαραγωγή διαφόρων ιών, συμπεριλαμβανομένου του ιού της γρίπης και του απλού έρπητα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!