WOMEN'S GUIDE

Μάθε πως θα χρησιμοποιείς σωστά το απαραίτητο αντηλιακό με το μακιγιάζ σου

Τα προϊόντα μέικ-απ με έξτρα αντηλιακή προστασία είναι πλέον ευρέως διαδεδομένα. Αλλά δεν αρκεί η μία στρώση τέτοιου τύπου μέικ-απ για να μείνετε προστατευμένη από την βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία όλη την ημέρα.

Ως γνωστόν, η σωστή προστασία του δέρματος από τον ήλιο απαιτεί εφαρμογή αντηλιακού τόσο πριν βγούμε έξω, όσο και περιοδικά για όσο διάστημα παραμένουμε έξω από το σπίτι.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βάζετε μια νέα επίστρωση αντηλιακού πάνω από το μέικ-απ, ακόμα και αν αυτό έχει τη δική του αντηλιακή προστασία.

Αυτά τα καλλυντικά 2-σε-1 προϊόντα δεν παρέχουν όλη την προστασία που χρειάζεστε από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, λέει η δερματολόγος δρ. Amy Kassouf.

Οι περιορισμοί της χρήσης μόνο μέικ-απ με αντηλιακή προστασία

Είναι πολύ εύκολο αυτές τις μέρες να βρείτε μακιγιάζ που περιλαμβάνει ενσωματωμένο παράγοντα αντηλιακής προστασίας (SPF). Προϊόντα που κυμαίνονται από concealers και ενυδατικές κρέμες μέχρι σκιές ματιών και κραγιόν προσφέρουν συνήθως SPF 30 και άνω.

Δυστυχώς, το SPF στο μακιγιάζ πιθανότατα δεν είναι αρκετό για να περιορίσει τις βλαβερές συνέπειες της υπεριώδους ακτινοβολίας (UV) του ήλιου, λέει ηδρ. Kassouf.

Στην πραγματικότητα, στην καλύτερη περίπτωση παίρνετε πιθανώς περίπου την μισή προστασία που νομίζετε.

Ο λόγος; Οι εταιρείες περιποίησης δέρματος εφαρμόζουν ένα πολύ παχύ στρώμα προϊόντος, όταν κάνουν τα τεστ για το SPF. Στον πραγματικό κόσμο, καμία γυναίκα σχεδόν δεν βάζει τόση ποσότητα στο πρόσωπό της.

“Φοράμε όσο πιστεύουμε ότι μπορούμε να εξαπλώσουμε εύκολα. Έτσι, συνήθως δεν λαμβάνουμε την πλήρη προστασία που αναγράφεται στην ετικέτα”, λέει η δρ. Kassouf.

Για να είμαστε δίκαιοι, αυτό δεν είναι μόνο ένα θέμα μακιγιάζ. Το ίδιο συμβαίνει και με τα αντηλιακά. Έρευνες δείχνουν ότι πιθανότατα δεν βάζετε ούτε με τα αντηλιακά επαρκή ποσότητα στο δέρμα σας.

Η λύση; Διπλασιάστε σχεδόν τις ποσότητες που βάζετε! “Εφαρμόστε αντηλιακό με τουλάχιστον SPF 30 πέρα από μέικ-απ με SPF 30. Αθροιστικά θα πάρετε προστασία που χρειάζεστε”, συμβουλεύει η δρ. Kassouf.

Το αντηλιακό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα σας προστατευμένο όταν το μακιγιάζ σας αναπόφευκτα θα τριφτεί.

Πρέπει να βάζετε αντηλιακό πριν ή μετά το μέικ-απ;

Η σειρά εφαρμογής των προϊόντων περιποίησης δέρματος και ομορφιάς είναι σημαντική για την μεγιστοποίηση της προστασίας από τον ήλιο.

Σε γενικές γραμμές, είναι προτιμότερο να ακολουθείτε την εξής σειρά:

  • πλύσιμο και ενυδάτωση προσώπου
  • αντηλιακό
  • μέικ-απ

Δώστε στο αντηλιακό λίγα λεπτά να στεγνώσει και να βυθιστεί στο δέρμα σας προτού ξεκινήσετε να βάζετε οποιοδήποτε μέικ-απ. Εάν ξεκινήσετε τη διαδικασία του μακιγιάζ πολύ νωρίς, μπορεί να υπονομεύσετε το SPF του αντηλιακού σας.

Ο καλύτερος τρόπος για να νέα επίστρωση με αντηλιακό πάνω από το μέικ-απ

Μια βασική στρώση αντηλιακού στο πρόσωπό σας και η επικάλυψη μετά με μέικ-απ με SPF είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε οποιαδήποτε μέρα, ακόμα και όταν έχει συννεφιά. Ωστόσο, δεν αρκεί αυτό καθώς πρέπει να βάζετε αντηλιακό ανά τακτά διαστήματα για όλη τη διάρκεια της ημέρας, που είστε έξω από το σπίτι.

Το αντηλιακό θα πρέπει να εφαρμόζεται ξανά τουλάχιστον κάθε δύο ώρες, ειδικά αν ενδιαμέσως κολυμπάτε, ιδρώνετε ή με άλλο τρόπο αποδυναμώνετε το προηγούμενο προστατευτικό στρώμα.

Οι πλούσιες σε μεταλλικά στοιχεία αντηλιακές πούδρες μέικ-απ είναι ιδανικές για τέτοια εκ νέου επάλειψη κατά τη διάρκεια της ημέρας, λέει η δρ. Kassouf:

“Οι πλούσιες σε μέταλλα σκόνες είναι ιδανικές για επανεφαρμογή. Εξουδετερώνουν τη γυαλάδα και προσθέτουν SPF ταυτόχρονα. Τα μέταλλα είναι επίσης ευρέως φάσματος από τη φύση τους, δηλαδή είναι αυτό που θέλετε”.

Άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε αντηλιακό με μεταλλικά στοιχεία, το οποίο η δρ. Kassouf αποκαλεί “ένα από τα καλύτερα νέα προϊόντα” για προστασία από τον ήλιο:

“Υπάρχει οξείδιο του σιδήρου που προστίθεται στη βάση του αντηλιακού ψευδαργύρου και τιτανίου για να του δώσει ένα μαύρισμα. Με αυτόν τον τρόπο, λαμβάνετε την αντηλιακή προστασία ευρύτερου φάσματος σε ένα προϊόν που μπορεί να κάνει ομοιόμορφο τον τόνο του δέρματός σας. Και σκεφτείτε ότι ακόμα και αυτό είναι μόνο ένα από τα προϊόντα που πρέπει να εφαρμόσετε ξανά και ξανά μέσα στην ημέρα”.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!