WOMEN'S GUIDE

Οι 10 συμβουλές που πρέπει να ξέρεις για να έχεις υγιή μαλλιά

Η υγεία των μαλλιών σας συνδέεται άμεσα με τη συνολική υγεία σας τη σωστή διατροφή, αλλά και με την υιοθέτηση ορισμένων συνηθειών.

Μάθετε τις σωστές συνήθειες που πρέπει ν’ ακολουθείτε σε καθημερινή βάση για υγιή μαλλιά:

1. Μην λούζετε τα μαλλιά σας καθημερινά. Η συχνότητα εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών σας. Εάν έχετε ξηρά μαλλιά, λουστείτε δύο φορές/εβδομάδα ενώ αν έχετε λιπαρά μαλλιά, λουστείτε μέρα παρά μέρα. Λουστείτε με χλιαρό νερό γιατί το πολύ ζεστό νερό αφαιρεί τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής σας, αφήνοντάς το στεγνό.

2. Προτιμήστε απαλά σαμπουάν που ταιριάζουν στον τύπο των μαλλιών σας. Τα θειϊκά άλατα και τα parabens στα σαμπουάν μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα σας ή ν΄ αφυδατώσουν τα μαλλιά σας.

3. Μετά το λούσιμο βάλτε conditioner στις άκρες των μαλλιών σας. Ξεπλύνετε το conditioner με κρύο νερό για λάμψη.

4. Μία ή δύο φορές την εβδομάδα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μάσκα μαλλιών αντί για το conditioner σας. Η μάσκα μαλλιών ενυδατώνει τα μαλλιά. Η συχνότητα χρήσης της μάσκας εξαρτάται από την κατάσταση των μαλλιών σας π.χ τα ξηρά μαλλιά την χρειάζονται πιο συχνά ενώ τα λιπαρά λιγότερο συχνά.

5. Ο καλύτερος τρόπος για να στεγνώσετε τα μαλλιά σας είναι ο φυσικός τρόπος με τον αέρα και το στέγνωμα με πετσέτα. Αποφύγετε το τρίψιμο των μαλλιών σας γιατί βλάπτει την επιφάνειά τους.

6. Χτενίστε τα βρεγμένα μαλλιά με εξαιρετική προσοχή γιατί είναι εύθραυστα και επιρρεπή στο σπάσιμο. Πάρτε μια φαρδιά οδοντωτή χτένα και περάστε την από τις ρίζες μέχρι τις άκρες των μαλλιών σας, όσο πιο απαλά γίνεται.

7. Πριν το styling, να χρησιμοποιείτε πάντα προϊόντα μαλλιών που προστατεύουν τα μαλλιά σας από τη θερμότητα των συσκευών styling και αποτρέπουν το φριζάρισμα. 

8. Επιλέξτε εργαλεία styling που προστατεύουν τα μαλλιά σας.

9. Κόψτε τα μαλλιά σας κάθε 6-8 εβδομάδες για ν’ απαλλαγείτε από τις τραχιές σχισμένες άκρες.

10. Ο σίδηρος και οι πρωτεΐνες είναι σημαντικά συστατικά για την υγεία των μαλλιών σας. Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τροφές με σίδηρο όπως φυλλώδη λαχανικά, ψάρια, φασόλια, ρεβίθια, σόγια, δημητριακά καθώς και πρωτεΐνες που είναι  πλούσιες σε αμινοξέα όπως τυρί, γάλα, σόγια, φακές, μπιζέλια, κινόα και γιαούρτι. Και φυσικά, μην ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!