GOOD LIFE

Μπορείς να ρίξεις το ζάχαρο μετά από κάθε γεύμα με ένα απλό κόλπο

Τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης, το γνωστό "ζάχαρο" είναι ένα θέμα που απειλεί την υγεία πολλών. Και όμως η επιστήμη έχει να δώσει μια απλή συμβουλή σε όλους όσοι θέλουν να μειώνουν το ζαχαρο μετά από κάθε γεύμα.

Λίγη κίνηση μετά την κατανάλωση του (όχι απαραιτήρως υγιεινού) φαγητού μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του σαχκάρου στο αίμα, συμβουλεύει η βιοχημικός Jessie Inchauspe.

Σύμφωνα με σχετικό άρθρο του ygeiamou.gr και τις ακριβείς οδηγίες, μετά την ολοκλήρωση του γεύματος θα πρέπει να κινήσουμε τους μύες μας για δέκα λεπτά. Αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να πιάσει κανείς τα βάρη ή να επιδοθεί σε ένα έντονο πρόγραμμα αερόβιας γυμναστικής. Κάθε δραστηριότητα που απαιτεί κίνηση του σώματος εξυπηρετεί το σκοπό, από έναν περίπατο μετά το φαγητό και την καθαριότητα του σπιτιού έως το παιχνίδι με τα παιδιά και χορός. «Μέσα σε μία ώρα από την κατανάλωση του γεύματος, σηκωθείτε και κάντε μια βόλτα ή χορέψετε τα αγαπημένα σας τραγούδια, βγάλτε βόλτα το σκύλο, πλύνετε τα πιάτα, βάλτε πλυντήριο… Χρησιμοποιήστε τους μύες σας όπως θέλετε», αναφέρει η Δρ Inchauspe.

Το εύκολο κόλπο στηρίζεται σε τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη μελέτη που εξέτασε τη διαφορά στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μεταξύ μιας ομάδας ενηλίκων που δραστηριοποιήθηκαν σωματικά μετά το γεύμα και της ομάδας ελέγχου που περιορίστηκαν σε καθιστικές δραστηριότητες μετά το φαγητό, όπως παρακολούθηση τηλεόρασης στον καναπέ. Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύτηκαν το 2018 στο Nutrients, η πρώτη ομάδα εμφάνισε καλύτερα επίπεδα γλυκόζης.

Περιγράφοντας τους μηχανισμούς πίσω από τα συμπεράσματα της μελέτης, η Δρ Inchauspe ανέφερε πως το μυστικό βρίσκεται στην ενέργεια που απαιτεί ο μυς για κάθε σύσπασή του, την οποία θα εξασφαλίσει από τη γλυκόζη που κυκλοφορεί στο αίμα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!