GOOD LIFE

Το καρπούζι έχει τόσα οφέλη να σου προσφέρει που θα το λατρέψεις

Το καρπούζι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη λέξη καλοκαίρι και είναι αναμφίβολα πρώτο στις γευστικές προτιμήσεις πολλών τους θερινούς μήνες. Όμως δεν είναι μόνο απολαυστικό, είναι και απίστευτα ωφέλιμο για τη συνολική υγεία.

Σε άρθρο του ygeiamou.gr διαβάζουμε πως η Kristi Wempen, εγγεγραμμένη διαιτολόγος – διατροφολόγος στο Mankato της Μινεσότα, τονίζει πως το καρπούζι «κρύβει» πολλά οφέλη για τον οργανισμό, που θα μας κάνουν να το αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο.

Για παράδειγμα, το καρπούζι περιέχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα από όλες τις τροφές σε λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, καρδιακών παθήσεων και οφθαλμικών διαταραχών που σχετίζονται με την ηλικία.

Επιπλέον, αποτελεί την ιδανική διατροφική απόλαυση του καλοκαιριού, χάρη στα πλούσια θρεπτικά συστατικά του. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Α και C, καλίου, βιταμίνης Β6, έχοντας παράλληλα μηδενικό λίπος, χοληστερόλη και νάτριο.

Η βιταμίνη Α είναι ιδιαιτέρως σημαντική για την υγεία του δέρματος και των ματιών, ενώ η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει στην απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό. Επιπλέον, η βιταμίνη Β6 βοηθά το σώμα να διασπάσει την πρωτεΐνη που καταναλώνουμε, διασφαλίζει τη σωστή λειτουργία των νεύρων, ενώ αποτελεί και έναν σημαντικό σύμμαχο του ανοσοποιητικού. Τέλος, το κάλιο μειώνει την αρτηριακή πίεση και συμβάλλει στην ορθή λειτουργία των νεύρων.

Με 92% περιεκτικότητα σε νερό, το καρπούζι αποτελεί φυσικά και μια σπουδαία πηγή ενυδάτωσης, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι αποτελεί το καταλληλότερο σνακ για μια ζεστή, καλοκαιρινή μέρα.

Απολαύστε το μετά το φαγητό σας ως επιδόρπιο ή το απόγευμα, ως ενδιάμεσο σνακ. Αν πάλι αναζητάτε εναλλακτικούς τρόπους κατανάλωσης του καρπουζιού, υπάρχουν διάφορες λύσεις που μπορείτε να ακολουθήσετε. Απολάυστε, για παράδειγμα, ένα δροσερό και σούπερ θρεπτικό smoothie, μετατρέποντας το καρπούζι σε ρόφημα.

Για μέγιστα οφέλη, προσέξτε τα καρπούζια που διαλέγετε από την αγορά. Αναζητήστε ένα που να είναι σφιχτό, συμμετρικό και βαρύ για το μέγεθός του. Βεβαιωθείτε, επιπλέον, ότι έχει μια κίτρινη κηλίδα στην κάτω πλευρά, που μαρτυρά ότι κάθισε στο έδαφος και ωρίμασε στον ήλιο.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!