GOOD LIFE

Μια νέα μελέτη εξηγεί πως το σεξ συνδέεται με την αποτρίχωση στην ηβική περιοχή

Μια μελέτη ερευνητών από το Καθολικό Πανεπιστήμιο Leuven στη Φλάνδρα του Βελγίου, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sexual Medicine, ανέλυσε τις προσωπικές μεθόδους καλλωπισμού των ανθρώπων, αποκαλύπτοντας ότι το 60% αφαιρεί όλη ή μέρος της τριχοφυΐας στην ηβική περιοχή.

Η έρευνα περιελάμβανε συνολικά 4.422 Βέλγους άνω των 15 ετών, οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν αν αποτρίχωναν την ηβική περιοχή, γιατί το έκαναν, αλλά και ποια ήταν η οικογενειακή κατάσταση και ο σεξουαλικός τους προσανατολισμός.

Όπως αποδείχθηκε, το ποσοστό των ανδρών που προχωρούσαν σε αυτή την κίνηση δεν ξεπερνούσε το 39%, με τις γυναίκες που δεν ασχολούνταν σχεδόν καθόλου με τον καλλωπισμό τους να έχουν και πάλι περισσότερες πιθανότητες να αποτριχώνουν την περιοχή σε σχέση με τους άνδρες που καλλωπίζονται τακτικά.

Εντύπωση προκαλεί, επίσης, το γεγονός ότι οι άνδρες άνω των 60 ετών ήταν πιο πιθανό να περιποιούνται την ηβική τους περιοχή σε σχέση με αυτούς κάτω των 30. Το αντίθετο παρατηρήθηκε στις γυναίκες, με τις νεαρές μεταξύ 15-20 ετών να είναι η ηλικιακή ομάδα που αφαιρούσε κατ’εξοχήν το τρίχωμα από την ηβική περιοχή, σε ποσοστό 87,8%.

Η αναλογία των συνομήλικών τους ανδρών που έκανε το ίδιο, όμως, δεν ξεπερνούσε το 1/3. Οι άνδρες ήταν πιθανότερο να περιποιούνται την περιοχή στην ηλικία των 40 ετών, που ήταν και η μόνη ηλικιακή ομάδα στην οποία οι περισσότεροι από τους μισούς άνδρες παραδέχθηκαν ότι κάνουν αποτρίχωση.

Μεταξύ των ανδρών, οι αμφιφυλόφιλοι και οι παντρεμένοι αποτριχώνονταν περισσότερο, αλλά στις γυναίκες οι πιθανότητες ήταν αυξημένες στην περίπτωση που είχαν ερωτικό σύντροφο αλλά δεν έμεναν στο ίδιο σπίτι μαζί του. Στην κορυφή της λίστας, πάντως, αναδείχθηκαν οι ομοφυλόφιλες γυναίκες.

Στη μελέτη αποκαλύφθηκαν, επίσης, οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους κάποιος επιλέγει να αποτριχώσει την ηβική περιοχή. Η άνεση κατά το στοματικό σεξ ήταν στην κορυφή της λίστας και για τα δύο φύλα, με το 39,3% των ανδρών και το 74,9% των γυναικών να το επιλέγει. Η καθαριότητα ήταν ο δεύτερος λόγος για τον οποίο το έκαναν οι άνδρες, με το 39% να δηλώνει ότι πιστεύει πως είναι πιο υγιεινό, το 36,6% να παραδέχεται πως τους αρέσει η αίσθηση της απαλότητας και το 35.6% ότι είναι κάτι που το ήθελε η σύντροφός τους.

Οι άνθρωποι που δήλωσαν ότι αποφεύγουν να αφαιρούν την τριχοφυΐα από την περιοχή ανέφεραν ως λόγους αφενός την προτίμηση του ερωτικού τους συντρόφου (51,6% για τους άνδρες και 43,9% για τις γυναίκες) και αφετέρου την αποφυγή συμπτωμάτων όπως εξανθήματα και φαγούρα (47,6% για τους άνδρες και 66.7% για τις γυναίκες)

Οι επιστήμονες της μελέτης αναφέρουν ότι η αποτρίχωση της ηβικής περιοχής γίνεται όλο και πιο συνηθισμένη τα τελευταία χρόνια, γεγονός το οποίο σχετίζεται και με συγκεκριμένους τραυματισμούς και μολύνσεις, τις οποίες πρέπει να εξετάσουν και να κατανοήσουν καλύτερα οι γιατροί, με στόχο την πρόληψη σοβαρότερων καταστάσεων για την υγεία.

Πηγή: ygeiamou.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!