GOOD LIFE

Νηστεύετε; Υπάρχουν 3 τροφές που ίσως δεν γνωρίζετε και είναι γεμάτες πρωτεΐνη

Την περίοδο της νηστείας πολλοί παραπονιούνται για... ατονία, καθώς από τη διατροφή τους απουσιάζουν οι ζωικής προέλευσης πρωτεΐνες, εκτός όμως από τα γνωστά σαρακοστιανά, που αρκετά από αυτά, όπως τα όσπρια και τα θαλασσινά, προσφέρουν πρωτεΐνη, υπάρχουν και άλλες πιο άγνωστες τροφές, που ειδικά αυτές τις ημέρες διεκδικούν μια θέση στη διατροφή σας.

Στο clickatlife,gr διαβάσαμε μια σύντομη λίστα, με τρεις τροφές που αν και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές στο ευρύ κοινό, θεωρούνται super foods και είναι ιδανικές για την περίοδο της νηστείας, καθώς αν και φυτικές προσφέρουν άφθονη πρωτεΐνη και άρα ενέργεια.

Ενταμάμε


Για όσους δεν το γνωρίζουν, τα ενταμάμε, γνωστά και ως γιαπωνέζικα φασόλια είναι τα άγουρα φασόλια σόγιας, τα οποία μπορείτε να βράσετε ή να μαγειρέψετε στον ατμό και να τα απολαύσετε με θαλασσινό αλάτι. Η περιεκτικότητά τους φτάνει σχεδόν τα 17 γραμμάρια ανά φλιτζάνι, ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, για να σας κρατούν χορτάτους για περισσότερη ώρα. 

Κινόα


Το κινόα σας παρέχει πλήρη πρωτεΐνη με όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, χαρίζοντάς σας για κάθε 1 φλιτζάνι περίπου 8 γραμμάρια πρωτεΐνης. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, όπως και σε σίδηρο, μαγνήσιο και μαγγάνιο και είναι ιδανικό υποκατάστατο του ρυζιού. Δοκιμάστε το με λαχανικά, μέσα στη σαλάτα σας, σε smoothies, σε κουλουράκια, μάφιν κ.ο.κ.


Τόφου


Αν τα γαλακτοκομικά είναι η αδυναμία σας και σας λείπουν το διάστημα της νηστειας, το τόφου σας δίνει τη λύση, τουλάχιστον όσον αφορά το τυρί. Παρασκευάζεται από γάλα σόγιας, παρόμοια με το τυρί, και πλησιάζει πολύ στη γεύση του, χαρίζοντάς σας ταυτόχρονα 8 γραμμάρια πρωτεΐνης στα 100 γραμμάρια τόφου. Συν τοις άλλοις, αποτελεί σημαντική πηγή ασβεστίου και σιδήρου, γι’ αυτό αξιοποιήστε τη διατροφική του αξία όσο το δυνατόν περισσότερο αυτές τις ημέρες.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!