GOOD LIFE

Οι φλούδες της μπανάνας τρώγονται, κάνουν καλό αλλά κάτι πρέπει να προσέξεις πολύ

Είναι γνωστό πως η μπανάνα είναι ένα φρούτο που προσφέρει πολλά και σημαντικά οφέλη στην υγεία και την ομορφιά, αλλά τα τελευταία χρόνια ίσως έχεις ακούσει πως... ανώτερες σε οφέλη από τις ίδιες τις μπανάνες είναι οι φλούδες τους. Ισχύει όμως αυτό;

Οι μπανάνες, σύμφωνα με τους διατροφολόγους αποτελούν μια τέλεια λύση για υγιεινό σνακ, αφού περιέχουν μεν κάποιες θερμίδες (πολύ λιγότερες από άλλα σνακ και ειδικά αυτά με χημική επεξεργασία) αλλά είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, και σε πληθώρα πολύτιμων για τον οργανισμό στοιχείων όπως είναι το κάλιο, το μαγνήσιο, οι βιταμίνες C και Β6.


Και οι φλούδες της μπανάνας πράγματι περιέχουν διπλάσια ποσότητα σε κάλιο σε σύγκριση με τη "σάρκα" της μπανάνας, τριπλάσιες φυτικές ίνες και πολλά άλλα ωφέλιμα στοιχεία και για αυτό αρκετοί επιλέγουν να τις τρώνε.


Επίσης οι φλούδες της μπανάνας περιέχουν πολλά φυσικά αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Α και για αυτό πολλοί τις χρησιμοποιούν για να καταπραΰνουν  τσιμπήματα εντόμων, δερματικούς ερεθισμούς ακόμα και την ακμή, ενώ στη φλούδα της μπανάνας υπάρχει η λουτεΐνη, ένα καροτενοειδές γνωστό για τη βελτίωση της υγείας των ματιών, αλλά και η τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ με χαλαρωτικές ιδιότητες και πρεβιοτικές φυτικές ίνες, που ευνοούν τα καλά βακτήρια στο έντερο.


Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καταναλώσει κανείς και τις φλούδες της μπανάνας με την παρασκευή smoothies ή "τσαγιού" από βρασμένες φλούδες μπανάνας να είναι οι πιο δημοφιλείς.


Άλλοι πάλι σοτάρουν τις φλούδες μπανάνας σε τηγάνι ή φτιάχνουν τουρσιά με αυτές.


Αυτό που θα πρέπει πάντα να θυμάστε αν αποφασίσετε να αρχίσετε να τρώτε και τις φλούδες, είναι πως θα πρέπει να επιλέγετε μόνο μπανάνες βιολογικής καλλιέργειας για να φάτε τις φλούδες τους, γιατί, όπως ισχύει με σχεδόν όλα τα φρούτα και τα λαχανικά, η εξωτερική φλούδα πάντα μπορεί να εμπεριέχει χημικά από φυτοφάρμακα που μόνο καλό δεν κάνουν στον οργανισμό.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!