GOOD LIFE

Αυτές οι 6 τροφές περιέχουν πολύ νερό και είναι must για το καλοκαίρι

Το κεφάλαιο "ενυδάτωση" είναι πάντα ιδιαίτερα σημαντικό για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού όλο το χρόνο, αλλά ειδικά το καλοκαίρι που η θερμοκρασία ανεβαίνει και η εφίδρωση αυξάνεται, οι ανάγκες του οργανισμού είναι αυξημένες.

Φυσικά για να βεβαιωθείτε πως είστε σωστά και καλά ενυδατωμένοι, θα πρέπει να πίνετε άφθονο νερό καθημερινά και σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στην ημέρα.


Μεγάλος σύμμαχος όμως στο κεφάλαιο ενυδάτωση παίζει και η διατροφή, αφού ειδικά ορισμένα φρούτα και λαχανικά όχι μόνο σας χαρίζουν ιδιαίτερα θρεπτικά και χρήσιμα στοιχεία, αλλά μπορούν και να σας ενυδατώσουν, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε νερό.
 

Αυτές είναι έξι τροφές που αν ενταχθούν στην καθημερινή σου διατροφή ο οργανισμός σου δεν θα έχει κανένα πρόβλημα ενυδάτωσης.

1. Γκρέιπφρουτ 

Με περιεκτικότητα νερού κοντά στο 90% και γεμάτο βιταμίνη A και C, ένα γκρέιπφρουτ είναι ό,τι πρέπει για ενυδάτωση ενώ προσφέρει και πολλές ίνες με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι το αίσθημα κορεσμού.

2. Αγγούρι

Περιέχει περίπου 97% νερό, άρα είναι αυτονόητο πως είναι ιδανικό για ενυδάτωση και αποτοξίνωση. Το αγγούρι έχει ελάχιστες θερμίδες και μπορείς να το φας είτε με τη σαλάτα σου είτε ακόμα και σκέτο.

3. Μπρόκολο

Τα πιο πολλά φρούτα και λαχανικά προσφέρουν ενυδάτωση στον οργανισμό μας και το μπρόκολο, με ποσοστό σε νερό 92%, είναι ένα από αυτά. Περιέχει βιταμίνη C και φυτικές ίνες που θα σε κρατάνε χορτασμένο για πολλές ώρες.

4. Καρπούζι

Το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο άπειρων ανθρώπων, γεμάτο νερό κατά 92% και πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, το καρπούζι περιέχει επίσης πολλές ουσίες που συμβάλλουν στην ενυδάτωση του οργανισμού μας όπως οι βιταμίνες A, C και Β1.

5. Μήλο

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνες και γεμάτο νερό, το μήλο μπορείς να το φας είτε με τη φλούδα του και έτσι να πάρεις όλες τις τις βιταμίνες του είτε ως τμήμα στη σαλάτα σου.

6. Ντομάτες

Αν και η γεύση της ντομάτας είναι γλυκιά, περιέχει 95% νερό, προσφέροντας άμεση ενυδάτωση. Ταυτόχρονα, προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό ενώ προλαμβάνει και διάφορες ασθένειες.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!