GOOD LIFE

Τα παστέλια είναι το πιο υγιεινό και ωφέλιμο γλυκό που μπορείτε να φάτε στη νηστεία

Το ταπεινό παστέλι, φτιάχνεται με δύο υλικά που και τα δυο αποτελούν διατροφικούς θησαυρούς και κανονικά, τα παστέλια θα έπρεπε να πρωτοστατούν στη διατροφή μας όλο το χρόνο και όχι μόνο τις περιόδους της νηστείας.

Με συστατικά το σουσάμι και το μέλι, το παστέλι είναι άκρως ωφέλιμο, για πολλούς λόγους, που τους διαβάσαμε σε σχετικό άρθρο του clickatlife.gr:

-Είναι πλούσια πηγή ασβεστίου, χάρη στο σουσάμι του που στα 100 γραμμάρια, καλύπτει στο 97% την ποσότητα ασβεστίου που χρειαζόμαστε καθημερινά. Ξεπερνούν, μάλιστα, κατά πολύ την περιεκτικότητα του γάλακτος.

-Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε καλά λιπαρά, μονοακόρεστα και πολυακόρεστα, τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στη μείωση της χοληστερόλης και κατ’ επέκταση στην καρδιαγγειακή υγεία.
 

-Μας παρέχει φυτικές ίνες, υδατάνθρακες και πρωτεΐνη, που μαζί με τα καλά λιπαρά μας χορταίνουν, μας χαρίζουν ενέργεια και μας κρατούν μακριά από το τσιμπολόγημα, με 150 θερμίδες σε ποσότητα περίπου 30 γραμμαρίων.

-Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

-Μας παρέχει αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη Ε, σελήνιο, φυτοστερόλες, που μας προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες και τη φθορά που προκαλούν στον οργανισμό μας.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!