GOOD LIFE

Και όμως τα ρεβίθια βοηθούν στην αντιμετώπιση της αυπνίας

Οι περισσότεροι πιστεύουμε πως είναι καλό να αποφεύγουμε να καταναλώνουμε όσπρια ως βραδινό γεύμα, αφού θεωρούνται δύσπεπτα και μπορούν να μας στερήσουν τον καλό ύπνο. Ωστόσο μια διατροφολόγος λέει πως ένα όσπριο, τα ρεβίθια είναι το καλύτερο βραδινό σνακ.

Η αλήθεια είναι πως τα όσπρια, αν και περιέχουν πολλά και ιδιαίτερα σημαντικά θρεπτικά στοιχεία, παράλληλα περιέχουν φυτικό οξύ, καθώς και αναστολείς ενζύμων, που λειτουργούν προστατευτικά για τους ίδιους τους σπόρους μέχρι να βλαστήσουν. Αυτά τα στοιχεία είναι που προκαλούν δυσπεψία, καούρες και αέρια και ο πιο συνήθης τρόπος για να μειώσει κανείς αυτή την ανεπιθύμητη δράση τους, είναι να φροντίσει να μουλιάσει σε ώρες τα όσπρια πριν τα μαγειρέψει και τα καταναλώσει.


Ειδικά για τα ρεβίθια, δημοσίευμα αποκαλύπτει πως είναι ιδανικά για να καταναλωθούν και το βράδυ, αφού όχι μόνο δεν θα σας προκαλέσουν αυπνίες, αλλά το ακριβώς αντίθετο... θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε.

Όπως αναφέρει στο Mind Body Green η διατροφολόγος Jessica Cording, τα ρεβίθια είναι σύνθετοι υδατάνθρακες, οι οποίοι βοηθούν το σώμα μας να παράγει σεροτονίνη, μια ουσία που κατασκευάζεται από την τρυπτοφάνη (αμινοξύ του οποίου η συγκέντρωση στο αίμα αυξάνεται όταν το γεύμα είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες) και διευκολύνει τον ύπνο.

Μάλιστα, τα χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης μπορούν να μας εμποδίσουν να κοιμηθούμε και να προκαλέσουν αϋπνίες.

Πριν όμως το ρίξει κάποιος στα ζυμαρικά (βασική πηγή υδατανθράκων) για βραδινό, καλό είναι να επιλέξει τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, για να αποφύγετε την αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, όπως τα ρεβίθια.

 Σημειώνεται επίσης, ότι τα ρεβίθια περιέχουν υψηλά επίπεδα μαγνησίου, το οποίο παίζει ρόλο σε περισσότερες από 300 διαφορετικές βιοχημικές αντιδράσεις στο σώμα που ελέγχουν τα πάντα, από το σάκχαρο στο αίμα και τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης έως την παραγωγή ενέργειας και τον ύπνο.

Αν δε θέλετε να είστε βέβαιοι πως δεν θα έχετε δυπεψίες από τα ρεβίθια, μπορείτε να καταναλώσετε ως βραδινό μικρότερη ποσότητα ρεβιθιών, που απλά θα τα προσθέσετε μέσα σε μια πράσινη σαλάτα καθώς οι φυτικές ίνες από τα φυλλώδη λαχανικά θα δράσουν υποστηρικτικά προς την εντερική λειτουργία.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!