GOOD LIFE

Μάθε γιατί η δίαιτα της χούφτας είναι δημοφιλής και τι να προσέχεις

Η δαίτα της χούφτας έχει γίνει πολύ δημοφιλής γιατί δεν σου στερεί πολλά πράγματα, ακόμα και γλυκά, δεν σε περιορίζει σε πολύ συγκεκριμένες τροφές και είναι εύκολο να μετρήσεις τις ποσότητες, αφού χρησιμοποιείς τη χούφτα σου ως μονάδα μέτρησης.

Η λογική της δίαιτας είναι απλή αφού σε καλεί να καταναλώνεις μόβο 4 χούφτες φαγητού για κάθε γεύμα

Πρώτη χούφτα: Λαχανικά

Δεύτερη χούφτα: Πρωτεΐνη (κρέας, κοτόπουλο, αβγά, οστρακοειδή, τυρί χαμηλών λιπαρών και όσπρια – πρέπει να περιλαμβάνεται σε 2 με 3 γεύματά μας καθημερινά, με τις επεξεργασμένες τροφές βλ. μπέικον να είναι περιορισμένες)

Τρίτη χούφτα: Σαλάτες

Τέταρτη χούφτα: Υδατάνθρακες (ψωμί, δημητριακά, ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες, φρούτα και μούρα – Αν θέλεις να την αντικαταστήσεις, μπορείς να φας ακόμη μία χούφτα με λαχανικά ή μισή χούφτα με πρωτεΐνη).

Τι άλλο μπορείτε να φάτε

Επιβάλλεται να πίνεις 1-1 1/5 λίτρα νερό την ημέρα. Πέρα από τα κυρίως γεύματα, «επιτρεπτά» θεωρούνται κι άλλα καλούδια. Μπορείς επίσης να καταναλώνεις 300 ml γαλακτοκομικών προϊόντων 3,5% λιπ. την ημέρα, μαύρο καφέ, μαύρο τσάι, light αναψυκτικά και γλυκά σε πολύ περιορισμένη ποσότητα.

Ένα παγωτό μία φορά ή δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετό. Ή λίγο κέικ, λόγου χάριν. Όσο για το αλκοόλ, μπορείς να πιείς μια μπύρα ή ένα ποτήρι κρασί, αρκεί να ορίσεις μία σταθερή μέρα γι’ αυτή τη μικρή παρασπονδία.

Τι να προσέξετε

Να συμβουλεύεστε πάντα τον γιατρό σας για θέματα υγείας και πριν ξεκινήσετε αυτή ή οποιαδήποτε άλλη αλλαγή στη διατοροφή σας

Αν νιώσετε δυσφορία μετά την πρώτη ημέρα της δίαιτας, να τη διακόψετε αμέσως και να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, αν χειροτερέψετε

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!