GOOD LIFE

Έρευνα βρήκε την απλή λύση για τη μείωση της λίμπιντο από αντικαταθλιπτικά χάπια

Η εμφάνιση συμπτωμάτων κατάθλιψης δεν είναι διόλου σπάνια στη σύγχρονη εποχή και η χορήγηση αντικαταθλιπτικών φαρμάκων διαρκώς αυξάνεται. Όμως μια από τις παρενέργειες που προκαλούν συχνά αυτά τα φάρμακα είναι η μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας.

Αξίζει να αναφερθεί πως η επιστημονική κοινότητα τονίζει πως η χρήση αντικαταθλιπτικών χαπιών δεν προκαλούν σε όλους μείωση της λίμπιντο, ενώ μέχρι σήμερα, οι γιατροί συχνά αντιμετώπιζαν την εμφάνιση μειωμένης σεξουαλικής επιθυμίας σε καταθλιπτικούς, απλά με την αλλαγή των φαρμακευτικών σκευασμάτων που τους χορηγούσαν.


Ωστόσο φαίνεται πως υπάρχει και μια ακόμη λύση: η γυμναστική.


Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Depression and Anxiety και παρουσιάζεται στο ygeiamou.gr αρκούν τριάντα λεπτά άσκησης λίγο πριν από την ερωτική επαφή για να σημειωθεί βελτίωση στη σεξουαλική λειτουργία των γυναικών που λαμβάνουν αντικαταθλιπτικά, ακόμη και να διευκολυνθούν να φτάσουν σε κορύφωση.


Τα συμπεράσματα της έρευνας  εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν στην ανακούφιση των πασχόντων από ορισμένες δυσάρεστες παρενέργειες της λήψης αντικαταθλιπτικών.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!