GOOD LIFE

Νέα έρευνα δείχνει πως τελικά τα τυριά δεν είναι "εχθροί" στο αδυνάτισμα

Όσοι προσπαθούν να μειώσουν ή να ελέγξουν το σωματικό βάρος τους, πιθανά θεωρούν βέβαιο πως πρέπει να αποφεύγουν τα τυριά και πολλά άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, καθώς για χρόνια επικρατούσε η άποψη πως τα λιπαρά ειδικά στα τυριά, δημιουργούν πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας. Όμως μια νέα έρευνα ανατρέπει αυτά τα δεδομένα.

Η νέα έρευνα διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου και υποστηρίζει ότι τελικά τα τυριά δεν είναι είναι τόσο βλαβερά όσο νομίζαμε.

Οι ερευνητές μελέτησαν τον αντίκτυπο των γαλακτοκομικών προϊόντων σε 1.500 άτομα και διαπίστωσαν ότι όσοι έτρωγαν πολλά κίτρινα τυριά (αλλά και λευκά ή μπλε), είχαν μικρότερο δείκτη μάζας σώματος από εκείνους που κατανάλωναν λιγότερο τυρί.

Επίσης, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν περισσότερα γαλακτοκομικά έχουν μικρότερο ποσοστό λίπους στο σώμα τους, μικρότερη περιφέρεια μέσης και χαμηλότερη πίεση αίματος.

Αξιοσημείωτο δε είναι ότι όσοι έτρωγαν γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά είχαν υψηλότερη χοληστερίνη.

Αυτό, βέβαια, έρχεται σε αντίθεση με τις ισχύουσες οδηγίες υγιεινής διατροφής που λένε ότι οι τροφές με υψηλά κορεσμένα λιπαρά, όπως τα τυριά, αυξάνουν την χοληστερόλη στο αίμα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά και άλλα προβλήματα υγείας.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!