GOOD LIFE

Αυτές είναι οι 5 δημοφιλέστερες πλατφόρμες επικοινωνίας σήμερα

Αν εσείς έχετε μείνει ακόμα στο sms η τεχνολογία έχει προχωρήσει και η ανέξοδη ανταλλαγή μηνυμάτων, τηλεφωνημάτων, βίντεο κ.λπ είναι εδώ.

Υπάρχουν δεκάδες πλατφόρμες επικοινωνίας σήμερα (από το Keek για βιντεομηνύματα στο Twitter μέχρι τα Slack και Kik) αλλά αυτές είναι  οι δημοφιλέστερες σήμερα και οι πιο επιτυχημένες, καθώς διαθέτουν τους περισσότερους χρήστες. Γιατί το βασικό κριτήριο που καθορίζει την επιτυχία μιας πλατφόρμας επικοινωνίας είναι το αν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις με όσους το δυνατό περισσότερους φίλους και γνωστούς σου.

WhatsApp

Από το 2009 και μετά παραμένει ένας από τους δημοφιλέστερους τρόπους ανταλλαγής γραπτών ή ηχητικών μηνυμάτων, φωτογραφιών και emoji. Υποστηρίζονται και συνομιλίες με τη συμμετοχή πολλαπλών προσώπων και λίστες παραληπτών ενώ η εύρεση επαφών γίνεται εύκολα «σκανάροντας» τις επαφές σας στο smartphone και το προφίλ σας στο Facebook.

Viber

Εμφανίστηκε το 2010 και μετρά περίπου 300 εκατ. χρήστες και ανήκει στην κινεζική εταιρεία Rakuten. Το Viber δραστηριοποιείται σε  iOS, Android, Windows Phone, Blackberry, MacOS, Viber και Windows, ωστόσο οι λειτουργίες του διαφέρουν από έκδοση σε έκδοση. Εννοείται πως προσφέρονται υποστήριξη κειμένου, φωτογραφίας και βίντεο, δυνατότητα πραγματοποίησης κλήσεων και πλήρη συγχρονισμό επαφών με τον κατάλογο του κινητού σας.

Skype

Υπάρχει ήδη από το 2003, και εκτός από τις δυνατότητες για online chatting / messaging (μηνύματα κειμένου, βιντεοκλήσεις κλπ) που παρέχει, έχει γίνει δημοφιλές και λόγω των φθηνών τηλεφωνικών κλήσεων εξωτερικού που είναι διαθέσιμες με πολύ ικρό αντίτιμο που πληρώνεις στο account σου.

Snapchat

Είναι η χαρά των celebrities, αφού παρέχει την δυνατότητα να στέλνεις μηνύματα φωτογραφίες και βίντεο τα οποία όμως αμέσως μετά διαγράφονται, στον χρόνο που ορίζεις εσύ. Έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείς πως κάτι που έστειλες θα παραμείνει και θα ανακυκλώνεται στο διαδίκτυο. Περίπου 700 εκατ. τέτοια μηνύματα αποστέλλονται σε καθημερινή βάση (!) για τα οποία φυσικά, μετά την προβολή τους, δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό. Η Kylie Jenner είναι η βασίλισσα του snapchat.

Facebook Messenger

Μια από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές που χρησιμοποιούν σχεδόν όλοι οι (πραγματικοί) χρήστες  του Facebook που μπορούν και στέλνουν γραπτά μηνύματα, φωτογραφίες, emoji, links, ηχητικά αποσπάσματα, αρχεία και έναν τεράστιο αριθμό από multimedia χάρη στις δεκάδες συμβατές εφαρμογές. Επίσης υποστηρίζονται κλήσεις και βιντεοκλήσεις.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!