GOOD LIFE

Σας ενοχλούν τα βλέφαρά σας; Μπορεί να φταίει η καραντίνα

Η πανδημία του κορωνοϊού, εκτός από τα προβλήματα υγείας που προκαλεί σε όσους νοσούν με Covid-19, έχει προκαλέσει και μια σειρά από... παράπλευρα προβλήματα στην υγεία.

Για παράδειγμα, οι επιστήμονες εντόπισαν εξάρσεις στην εμφάνιση δερματολογικών προβλημάτων όπως είναι η ακμή στο πρόσωπο ή το έκζεμα που συνδέονται με τη χρήση προστατευτικής μάσκας και αντισηπτικών αντίστοιχα.


Παράλληλα, οι δερματολόγοι αναφέρουν πως το τελευταίο χρόνο, αυξήθηκαν και οι περιπτώσεις ασθενών που παραπονιούνταν για ερεθισμούς, φαγούρα, πρήξιμο ή ακόμα και πόνο στα βλέφαρα των ματιών.


Όπως αναφέρει το περιοδικό Allure, οι δερματολόγοι τώρα κάνουν λόγο και για έξαρση των περιστατικών βλεφαρίτιδας.


Η βλεφαρίτιδα είναι μια σχετικά κοινή φλεγμονώδης κατάσταση που επηρεάζει το άκρο του βλεφάρου. Μπορεί να επηρεάσει τις ρίζες των βλεφαρίδων  ή την περιοχή ακριβώς πίσω από αυτές.


Η διαταραχή τείνει να υποτροπιάζει και στη συνέχεια να υποχωρεί, ενώ στους περισσότερους ασθενείς δε διαρκεί περισσότερο από λίγες εβδομάδες.


Γιατί όμως οι βλεφαρίτιδες παρουσιάζουν έξαρση φέτος; 


Σύμφωνα με τους ειδικούς, μια πιθανή αιτία είναι η καραντίνα που έχει εφαρμοστεί σε πολλές χώρες, λόγω της πανδημίας, η οποία αναγκάζει πολλούς να περνάνε πολύ χρόνο στο σπίτι μπροστά σε οθόνες.
Πράγματι η βλεφαρίτιδα έχει αποδειχτεί πως μπορεί να προκληθεί από την παρατεταμένη χρήση του υπολογιστή.


Άλλες πιθανές αιτίες είναι οι κρύες καιρικές συνθήκες, το κλιματιζόμενο περιβάλλον, η στέρηση ύπνου, η χρόνια χρήση φακών επαφής, και οι περιπτώσεις αφυδάτωσης. Επίσης η βλεφαρίτιδα επιδεινώνεται με την ταυτόχρονη παρουσία ενεργού νόσου του δέρματος, π.χ. ροδόχρους ακμή, σμηγματορροϊκή δερματίτιδα.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!