GOOD LIFE

Πρέπει να φοράμε γάντια όταν πάμε για ψώνια ή όχι

Καθώς η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να καλπάζει σε Ευρώπη και Αμερική, πολλοί, εκτός από τη προστατευτική μάσκα, η χρήση της οποίας είναι υποχρεωτική στους δημόσιους χώρους, άρχισαν και πάλι να φορούν προστατευτικά γάντια μιας χρήσης, ειδικά όταν πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ ή στις υπαίθριες αγορές. Πόσο χρήσιμη όμως είναι η χρήση γαντιών ως μέτρο προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού;

Η αλήθεια είναι πως τα γάντια όντως προστατεύουν το δέρμα σου από το να έρθει σε επαφή με ιούς και μικρόβια, αλλά επειδή η χρήση τους, σπάνια είναι ορθή, τελικά δεν παρέχουν καμιά προστασία και σε αυτό το συμπέρασμα έχει καταλήξει και ο ΠΟΥ

Η επίσημη οδηγία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Ο ΠΟΥ δεν συνιστά τη γενική χρήση γαντιών από τα άτομα στην καθημερινότητά τους. Αντ’ αυτού, σε δημόσιους χώρους, όπως σούπερ μάρκετ ή δημόσια / ιδιωτικά κτίρια, ο ΠΟΥ συνιστά την εγκατάσταση δημόσιων σταθμών υγιεινής χεριών στην είσοδο και την έξοδο, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν εύκολα να καθαρίσουν τα χέρια τους.

Αν παρ' όλα αυτά επιλέγεις να φοράς γάντια όταν πας για ψώνια θα πρέπει να θυμάσαι τα ακόλουθα

  • Θα πρέπει να συμπεριφέρεσαι σαν να έχεις μολυσμένα χέρια, όσο φοράς τα γάντια.
  • Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει αγγίζεις το πρόσωπό σου και ειδικά τα μάτια, τη μύτη και τα χείλη φορώντας τα.
  • Επιπλέον, το ότι φοράς γάντια δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να πλένεις τα χέρια σου.
  • Για να βγάλεις τα γάντια σου σωστά, αναποδογύρισέ τα προσεκτικά και φρόντισε να μην έρθεις καθόλου σε επαφή με το εξωτερικό τους.
  • Εάν δεν θέλεις να μεταδώσεις μολύνσεις με τα γάντια σου, φρόντισε να τα πετάξεις αμέσως σε κάδο απορριμάτων και να πλύνεις τα χέρια σου με σαπούνι για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!