WOMEN'S GUIDE

Τα τρία βήματα για να πετύχεις το τέλειο cat eye μακιγιάζ [εικόνες]

To cat eye μακιγιάζ παραμένει στη μόδα και μάλιστα ειδικά αυτή τη σεζόν, το βλέπουμε να κυριαρχεί σε πολύ πιο τολμηρές εκδοχές του με χοντρές γραμμές eyeliner να σχηματίζουν... γατίσιες γωνίες στα μάτια.

Για να πετύχετε το τέλειο cat eye, θα πρέπει αρχικά να επιλέξετε σοφά το eyeliner σας, με τους makeup artists να προτείνουν προϊόντα με πολύ λεπτή και αρκετά σταθερή μύτη αλλά απαλή υφή.


Επίσης θα πρέπει να δώσετε σημασία στο σχήμα των ματιών σας, πριν αποφασίσετε να αρχίσετε το μακιγιάζ: για παράδειγμα στα αμυγδαλωτά μάτια μπορείτε να κάνετε μια αρκετά παχιά γραμμή από την εσωτερική γωνία των ματιών μέχρι και την άκρη, ενώ στα πιο στρογγυλά ή... γουρλωτά μάτια (π.χ. αυτά στα οποία η ίριδα είναι ορατή πάντα ολόκληρη χωρίς να καλύπτεται από το βλέφαρο) καλό είναι να κάνετε όσο πιο λεπτές γραμμές μπορείτε.


Η διάσημη makeup artist Levonne, λέει πως το λάθος που κάνουν οι περισσότερες είναι να κάνουν cat eye σε λάθος γωνία και ύψος.


Η ίδια προτείνει πρώτα να χτενίσετε τις βλεφαρίδες και να τους δώσετε καμπύλη με το curler και μετά να ορίσετε το σημείο που θα φτάνει η γραμμή του eyeliner ως μια φυσική προέκταση του ύψους της πιο ακριανής βλεφαρίδας.


Μετά σας προτείνει αρχικά να σχηματίσετε περίγραμμα και μετά να κάνετε γέμισμα, αποφεύγοντας όσο μπορείτε να μπείτε στον πειρασμό να ανοιγοκλείσετε τα βλέφαρα όσο κάνετε αυτή τη διαδικασία. Για να μην κλείσετε ασυναίσθητα τα βλέφαρα, προτείνει να μην χρησιμοποιείτε καθρέφτη τοίχου ενώ κάνετε αυτή τη διαδικασία, αλλά ένα καφθρεφτάκι χειρός που θα το κρατάτε χαμηλά (κοντά στο πηγούνι) και με γωνία προς τα επάνω ώστε το βλέμμα σας να είναι προς τα κάτω.


Τέλος εξηγεί πως με μια απλή μπατονέτα και λίγο μικυλλιακό νερό (προϊόντα ντεμακιγιάζ τύπου micellar) μπορείτε εύκολα να κάνετε διορθώσεις.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!