GOOD LIFE

Μάθε γιατί πρέπει να τρως λιπαρά ακόμα και αν κάνεις δίαιτα

Μπορεί η λέξη λιπαρά, αυτόματα να σε παραπέμπει στο λίπος και άρα σε αυτό ακριβώς που θέλεις να μειώσεις με μια δίαιτα, αλλά οι διατροφολόγοι, τονίζουν πως τα λιπαρά έχουν και πρέπει να έχουν μια θέση στη διατροφή σου, ακόμα και αν στόχος σου είναι το αδυνάτισμα.

Η αλήθεια είναι πως όταν ακούς τη λέξη “λιπαρά” τρομάζεις. Και τρομάζεις εσύ που έχεις συνηθίσει να μετράς θερμίδες γιατί η αλήθεια είναι πως είναι θερμιδογόνα. Δεν παχαίνουν όμως. Ένα γραμμάριο λιπαρών έχει 9 θερμίδες ενώ ένα γραμμάριο πρωτεϊνης έχει 4 θερμίδες και ένα γραμμάριο υδατάνθρακα έχει πάλι 4 θερμίδες.

Επιπλέον μπορεί να νομίζεις πως όταν τρως λιπαρά μαζεύεται λίπος στο σώμα σου. Το οποίο επίσης δεν ισχύει. Όταν τρως επεξεργασμένες τροφές ή ανθυγιεινές τροφές τότε αποθηκεύεις λίπος στο σώμα σου.

Οι διατροφολόγοι λένε πως πολλοί από τους πελάτες τους χάνουν βάρος τρώγοντας ελεγμένα καλά λιπαρά. Και αυτό συμβαίνει γιατί με αυτά αντικαθιστούν υδατάνθρακες και γλυκά. Η διάσημη κέτο δίαιτα έχει βοηθήσει πολύ κόσμο να χάσει βάρος με τα καλά λιπαρά που προτείνει να τρως.

Πόσα λιπαρά μπορείς να τρως όμως; Πρέπει να αποτελούν το 30% της ημερήσιας διατροφής σου. Και όταν λέμε λιπαρά τι εννοούμε; Εννοούμε τα λεγόμενα "καλά λιπαρά" που μπορείς να λάβεις από τροφές όπως το αβοκάντο, το ελαιόλαδο, η σόγια και τα λιπαρά ψάρια όπως είναι ο σολομός και οι σαρδέλες.

Τα λεγόμενα "καλά λιπαρά", δηλαδή τα ακόρεστα λιπαρά προστατεύουν την υγεία της καρδιάς, του εγκεφάλου και κάθε ζωτικού μας οργάνου.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!