GOOD LIFE

Έρευνα αποκάλυψε ποια χαρακτηριστικά έχουν οι καλοί φίλοι

Η φιλία για τους περισσότερους αποτελεί υπέρτατη αρετή και συχνά πολλοί θεωρούν πως οι φίλοι τους είναι τα πιο σημαντικά πρόσωπα στη ζωή τους.

Αφοσίωση, αγάπη, συμπόνοια, αλληλοκατανόηση είναι μερικές από τις λέξεις που συχνά ακούμε να αναφέρονται όταν κάποιος θέλει να περιγράψει τα στοιχεία των φίλων του που εκτιμά πολύ, αλλά είναι αλήθεια πως η κάθε φιλία διαφέρει και είναι δύσκολο να εντοπίσει κανείς ποια είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν ένα άτομο "καλό φίλο".

Για να γιορτάσουν τη πρόσφατη Διεθνή Ημέρα Φιλίας στις 30 Ιουλίου, ερευνητές απ’ το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισαν να δουν ποιες ιδιότητες χρειάζονται για να διατηρήσει κάποιος μια σταθερή και μακροχρόνια φιλία.

Πάνω από 1.000 ενήλικες του Ηνωμένου Βασιλείου συμμετείχαν στην έρευνα, η οποία έγινε για λογαριασμό της Disney, με σκοπό να εορταστεί η 90 ετών φιλία των Μίκυ και Μίνι Μάους, Ντόναλντ και Νταίζυ Ντακ και Pluto και Goofy ως μέρος της καμπάνιας «Stay True».

Η έρευνα αποκάλυψε πως ένα συντριπτικό 79% των συμμετεχόντων έβαλε πιο ψηλά στη λίστα με τα χαρακτηριστικά ενός καλού φίλου αυτό της αφοσίωσης. Η αξιοπιστία βρέθηκε στη δεύτερη θέση με 66%.

«Η ανάγκη μας για στενούς φίλους δεν θα σταματήσει ποτέ», δήλωσε η ερευνήτρια Δρ Irene S. Levine. «Οι φίλοι μπορούν να μας βοηθήσουν να μας φτιάξει η διάθεση, να συμβάλουν στη μείωση του άγχους, να προωθήσουν θετικές συμπεριφορές και να περιορίσουν τις κακές συμπεριφορές».

Η ευγένεια βρέθηκε στην τρίτη θέση με 53%, ενώ η αποδοχή των λαθών έλαβε 48%, και το μοίρασμα των ίδιων αξιών ήταν στην πέμπτη θέση με 45%.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι ο μέσος άνθρωπος έχει τέσσερις στενούς φίλους και συνήθως συναντά τον καλύτερο φίλο του μέχρι την ηλικία των 19 ετών. Τα 2/5 των ενηλίκων λένε ότι ο καλύτερος φίλος τους στην παιδική ηλικία εξακολουθεί να είναι ο κολλητός τους μέχρι και σήμερα, ενώ ένας στους τρεις ανθρώπους συνάντησε τον καλύτερό του φίλο στην δουλειά του.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!