WOMEN'S GUIDE

Ψηλοτάκουνες γόβες: Δες τι πρέπει να κάνεις για να ξεκουράζεις τα πόδια σου

Τα ψηλοτάκουνα είναι τα πιο κολακευτικά και ταυτόχρονα τα πιο ανθυγιεινά παπούτσια που μπορεί να βάλει μία γυναίκα στην καθημερινή της ζωή.

Με μία γρήγορη ματιά θα δεις ότι οι 7 στις 10 γυναίκες, τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας, προτιμούν να βάζουν ψηλοτάκουνες γόβες για να πάνε στη δουλειά τους ή το βράδυ στην έξοδό τους. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, τα ψηλοτάκουνα παπούτσια επιβαρύνουν την  υγεία.

 Αν κι εσύ ανήκεις στη μερίδα των γυναικών που δεν μπορεί να τα αποχωριστεί, πιο κάτω θα βρεις τους τρόπους για να ‘’ξεκουράζεσαι’’ ενώ τα φοράς με τις ανάλογες ασκήσεις που πρέπει να κάνεις.

Σύμφωνα με το keepup.gr, κάθε βράδυ που γυρίζεις σπίτι από τη δουλειά κι ενώ έχεις φορέσει τα τακούνια για πολλή ώρα κάνε μερικές διατάσεις προτού κοιμηθείς.

Αν είσαι σε δουλειά που μπορείς να βγάλεις τα παπούτσια χωρίς να σε δει κανείς, κάν’ το. Ένωσε τα πέλματά σου και προσπάθησε να πιάσεις ένα μολύβι. Με αυτό τον τρόπο δυναμώνεις την καμάρα.

Αν δεν μπορείς να αποχωριστείς τα ψηλοτάκουνα, τότε προτίμησε αυτά με λουράκι για να ‘’κρατούν’’ το πόδι. Απέφυγε τα μυτερά και πολύ στενά γιατί και ακίνητη να είσαι αυτά κάνουν  κακό στο πόδι χωρίς να το καταλαβαίνεις.

Όπως κατάλαβες, αν θέλεις να έχεις καλή υγεία, πόδια που να μην σε πονάνε και να μην κάνουν κιρσούς ή να σου δημιουργηθούν άλλα προβλήματα, απέφυγε όσο μπορείς τα αγαπημένα σου παπούτσια. Μην ξεχνάς ότι η μόδα τώρα σε βοηθάει καθώς το sport ντύσιμο είναι in. Αντί για γόβες, αγόρασε sneakers!

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!