GOOD LIFE

Οι 10 συμβουλές για να χάσετε κιλά χωρίς να κάνετε δίαιτα

Αυτή την περίοδο και ειδικά μετά την καραντίνα, πολλοί σκέφτονται να ξεκινήσουν κάποια δίαιτα για να χάσουν τα όποια κιλά έβαλα το προηγούμενο διάστημα, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο. Μπορείτε απλά να αλλάξετε ορισμένες συνήθειές σας και θα δείτε σύντομα μια απώλεια κιλών η οποία θα έχει και διάρκεια.

Ρυθμίστε τις ώρες που τρώτε: Θα πρέπει να ρυθμίσετε να λαμβάνετε γεύματα και σνακ  ανά 3-4 ώρες, για ομαλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και έναν εύρυθμο μεταβολισμό. Επίσης αποφύγετε να τρώτε μετά τη δύση του ηλίου και ειδικά αργά το βράδυ.

Προσοχή στον ύπνο: Ο καλός και επαρκής ύπνος αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του μεταβολισμού
 

Αποφεύγετε να τρώτε κάθε μέρα προϊόντα ζύμης για πρωινό: Αντί αυτών, επιλέξτε δημητριακά με γάλα, γιαούρτι με κομμάτια φρούτων, με δημητριακά ή ξηρούς καρπούς, μισό αβοκάντο με ελαιόλαδο και λεμόνι πάνω σε μια φρυγανιά, μια μπάρα δημητριακών με αγνά υλικά μαζί με ένα ποτήρι γάλα ή με ένα φρούτο.


Βάλτε το ψάρι και τα θαλασσινά στο τραπέζι σας απαραιτήτως 1- 2 φορές την εβδομάδα: Είναι τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο, πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Τα λιπαρά ψάρια, όπως η σαρδέλα και ο σολομός, είναι πολύ πλούσια και σε βιταμίνη D.


Εντάξτε τα όσπρια, λαδερά και vegetarian πιάτα με ποικιλία λαχανικών στο διαιτολόγιο σας ποικιλοτρόπως: Μπορείτε να τα απολάυσετε σε σούπες, ως παραδοσιακά ελληνικά πιάτα, ως προσθήκη σε πολύχρωμες δροσερές σαλάτες.

Καταναλώστε δύο φρέσκα φρούτα ημερησίως: Τα φρούτα περιέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και συντελούν στο αίσθημα κορεσμού και στη μείωση της πείνας. Αποφύγετε τους φρέσκους χυμούς, ακόμα και αν δεν έχουν ζάχαρη, γιατί με τους χυμούς καταναλώνετε στην ουσία περισσότερα φρούτα χωρίς όμως να... χορτάσετε το ίδιο, με το αν τα τρώγατε με τις ίνες τους. 


Καθαρίστε και τακτοποιήστε εκ νέου το ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας: Βάλτε τις φρέσκιες και υγιεινές επιλογές μπροστά-μπροστά. Παράλληλα, μην αφήνετε φαγητό ή είδη τσιμπολογήματος εκτεθειμένα πάνω στο τραπέζι ή στον πάγκο της κουζίνας, βάλτε τα πίσω στη θέση τους. Έρευνες δείχνουν πως τείνουμε να καταναλώνουμε το πρώτο πράγμα που βρίσκουμε μπροστά μας. Ας φροντίσουμε, λοιπόν, αυτό να είναι υγιεινό και θρεπτικό.

Να μασάτε αργά: Προσπαθείστε να μασάτε αργά τις τροφές, καθώς αυτό όχι μόνο προσφέρει περισσότερη ευχαρίστηση, αλλά και καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο. 

Αποφύγετε να τρώτε μπροστά στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή: Συγκεντρωθείτε στο γεύμα ή το σνακ σας. Έτσι θα αποφύγετε την υπερφαγία

Να θυμάστε να πίνετε άφθονο νερό: Είναι απαραίτητο και για την ενυδάτωση και για να δώσει  boost στο μεταβολισμό σας

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!