GOOD LIFE

Αυτά είναι τα 7 αντικείμενα που πρέπει να απολυμαίνεις συχνά

Η πανδημία του κορωνοϊού ανέδειξε τη σημασία της προσωπικής υγιεινής και της καθαριότητας των αντικειμένων που χρησιμοποιούμε καθημερινά για την μείωση της πιθανότητας προσβολής από ιούς και μικρόβια.

Μάλιστα κάποιοι επιστήμονες, επισημαίνουν πως ένα από τα θετικά πράγματα που ίσως μείνουν ως... παρακαταθήκη αυτής της κατά τα άλλα κακής πανδημίας, είναι το γεγονός, πως μεγάλη μερίδα του πληθυσμού έμαθε πλέον τη σπουδαιότητα της προσωπικής υγιεινής και της καθαριότητας για την περιφρούρηση της καλής υγείας.


Και μπορεί τα μέτρα που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας, σταδιακά να αίρονται, αλλά όλοι οι επιστήμονες συνεχίζουν να τονίζουν πόσο σημαντική είναι η διατήρηση κανόνων υγιεινής, όπως το καλό πλύσιμο των χεριών, ο καλός αερισμός χώρων και σπιτιών και η χρήση αντισηπτικών και απολλύμανσης αντικειμένων που αποτελούν εστίες μικροβίων.


Ακολουθεί μια λίστα με 7 αντικείμενα που χρειάζονται καλό καθαρισμό και απολύμανση, αφού όλοι καθημερινά τα ακουμπάμε με γυμνά χέρια πολλές φορές.

Κινητό

Το παίρνεις παντού μαζί σου, είτε στο σπίτι είτε έξω. Συχνά δεν το σκέφτεσαι, αλλά το κινητό είναι το εργαλείο που χρησιμοποιείς περισσότερο και συνεπώς, το πιο συχνό καταφύγιο μικροβίων. Φρόντισε να καθαρίζεις την οθόνη και τη θήκη του συχνά, ειδικά αφότου έχεις βγει έξω.

Υπολογιστής

Μπορεί να είσαι η μόνη που χρησιμοποιείς το laptop σου αλλά σκέψου πως ό,τι έχεις αγγίξει μεταφέρεται κατευθείαν στο πληκτρολόγιο και το ποντίκι σου. Παρά το γεγονός ότι αυτή την περίοδο δεν το χρησιμοποιείς σε εξωτερικό μέρος, είναι καλό να ψεκάζεις με ειδικό σπρέι όλο τον υπολογιστή. Κάνε τη δουλειά από το σπίτι, το online shopping ή την παρακολούθηση διαδικτυακών μαθημάτων πιο «υγιεινή».

Τηλεχειριστήρια

Άλλη μία εστία μικροβίων είναι τα κοντρόλ της τηλεόρασης, των video games, του στερεοφωνικού ή οποιασδήποτε άλλης συσκευής χρησιμοποιείται από εσένα και άλλους στο σπίτι. Όσο παρακολουθείς μία ταινία, μπορεί να κάνεις scroll για λίγο στο κινητό, να φας κάποιο snack ή να τύχει να βήξεις. Και μετά αγγίζεις το κοντρόλ. Καταλαβαίνεις ότι, η ανάγκη για αποστείρωση είναι επιτακτική.

Κοινόχρηστες επιφάνειες

Βρύσες, πόμολα, διακόπτες. Υπάρχουν και άλλες. Ο πάγκος της κουζίνας ή του μπάνιου, η τραπεζαρία, το τραπεζάκι του σαλονιού. Φόρεσε γάντια, χρησιμοποίησε αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια ή κάποιο απολυμαντικό υγρό και πέρασε τις επιφάνειες αυτές. Πίστεψε με, θα φροντίσεις για την υγιεινή σου και όσων μένουν μαζί σου.

Πακέτα από delivery

Τον τελευταίο καιρό, εξυπηρετούμαστε μόνο μέσω delivery. Είτε είναι ψώνια, καφές ή κάποιο γεύμα. Κράτα τις σακούλες που έρχονται για την ανακύκλωση, καθάρισε με ειδικά μαντηλάκια το πακέτο που έφτασε και φυσικά πλύνε αμέσως μετά τα χέρια σου. Όχι δεν είναι υπερβολικό. Ειδικά οι παραγγελίες που έρχονται απ’ έξω έχουν περάσει από αρκετά χέρια.

Τσάντες και πορτοφόλια

Καταλαβαίνουμε πως δεν βγαίνεις χωρίς αυτά και λογικό είναι. Ωστόσο, η πληρωμές και οι ανταλλαγές χρημάτων με άλλα άτομα είναι αρκετές για να σε πείσουν πως πρέπει να καθαρίζεις τα δύο αγαπημένα σου αξεσουάρ μετά τη βόλτα σου.

Τιμόνι αμαξιού

Μπορεί να το ξεχνάς, αλλά το τιμόνι του αυτοκινήτου σου είναι επίσης πολύ σημαντικό σημείο που πρέπει να καθαρίζεται σε κάθε χρήση του. Αγγίζεις πολλές επιφάνειες και ενώ περιμένεις να πας σπίτι να απολυμανθείς, έχεις ήδη αγγίξει και άλλη μία. Το τιμόνι. Πάρε τα μαντηλάκια σου και στο αμάξι και φρόντισε να απολυμαίνεις το τιμόνι, τα πόμολα αλλά και το λεβιέ ταχυτήτων σου.

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!