WOMEN'S GUIDE

Χρήσιμα tips για να μεγαλώσεις και να δυναμώσεις τα νύχια σου

Τώρα που λόγω των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού, έχεις καιρό να πας να κάνεις ημιμόνιμο ή μόνιμο μανικιούρ, είναι η χυρσή ευκαιρία να ξεκουράσεις τα νύχια σου, να τα μακρύνεις για να αποκτήσεις το επιθυμητό μήκος και να τα κάνεις πιο γερά και δυνατά.

Μπορεί το επαγγελματικό mani- pedi, να είναι μια αγαπημένη συνήθεια πολλών γυναικών, που δυστυχώς, λόγω της καραντίνας, έχουν αναγκαστεί να την εγκαταλείψουν, αλλά θα πρέπει να θυμάστε πως οι συχνές επεμβάσεις, ακόμα και από ειδικούς, στα νύχια σας, μπορεί να προκαλέσει φθορά και απειλεί την υγεία τους.


Τώρα λοιπόν, τα νύχια σας είναι πιο... ξεκούραστα και μπορείτε να τα κάνετε ακόμα πιο υγιή, ακολουθώντας τα παρακάτω tips:

Δώσε βάση στη διατροφή σου!

Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία που χρειάζεται να προσέξεις είναι η διατροφή σου. Υπάρχουν πάρα πολλές τροφές που περιέχουν θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες που μπορούν να σε βοηθήσουν.  Οι καλύτερες βιταμίνες για να αποκτήσεις δυνατά νύχια είναι η Α και η C, τις οποίες θα τις βρεις σε αυγά,γάλα, σπανάκι, μήλα και σε λεμόνια, πορτοκάλια και ντομάτες αντίστοιχα. Για να μεγαλώσουν πιο γρήγορα θα πρέπει να προσθέσεις στη διατροφή σου βιοτίνη και φολικό οξύ Β9. 

Κάνε θεραπείες νυχιών με ελαιόλαδο και λεμόνι

Τώρα που έχεις αρκετό ελέυθερο χρόνο μπορείς να δοκιμάσεις να μουλιάζεις καθημερινά τα νύχια σου για περίπου 10 λεπτά σε ένα μπολάκι όπου θα έχεις βάλει 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και  3 κουταλάκια ελαιόλαδο (ιδανικά μπορείς να ζεστάνεις το μείγμα για να είναι χλιαρό). Το ελαιόλαδο είναι θρεπτικό για τα νύχια και το λεμόνι εξαφανίζει τις κιτρινίλες.

Ενυδατώσου για να έχεις δυνατά νύχια!

Ο μεγαλύτερος εχθρός της ενυδάτωσης είναι το ασετόν. Εάν θέλεις να κρατήσεις τόσο τα νύχια σου όσο και τα δάχτυλά σου ενυδατωμένα πρέπει να αποχαιρετήσεις το ασετόν και να επενδύσεις σε ξεβαφτικά χωρίς αυτό το χημικό.

Από εκεί και πέρα για να τα ενυδατώνεις καθημερινά, πράγμα που θα συμβάλλει στο να παραμείνουν τα νύχια σου υγιή και να μεγαλώσουν πιο γρήγορα, μπορείς είτε να χρησιμοποιήσεις ελαιόλαδο, είτε λάδι καρύδας. Κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς με κυκλικές κινήσεις κάνε μασάζ στα άκρα σου με το λάδι της προτίμησής σου!

 

Πρόσεχε τη περιποίησή τους!

Αν επιμένεις να τα βάφεις φρόντισε να βάζεις πάντα ένα βερνίκι για βάση και να τα λιμάρεις απαλά μόνο προς μία κατεύθυνση! 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!