GOOD LIFE

Επιστήμονας εξηγεί γιατί, ειδικά τώρα είναι απαραίτητο να κάνετε λίστα με τα ψώνια

Το να κάνει κανείς μια λίστα με τα ψώνια που σκοπεύει να αγοράσει σε ένα σουπερμάρκετ, είναι μια συνήθεια, που πολλοί μας συμβουλεύουν να κάνουμε, αφού έτσι δεν θα ξεχάσουμε τίποτα και γλιτώνουμε χρόνο. Ωστόσο, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, ένας επιστήμονας εξηγεί γιατί, ειδικά τώρα, αυτή η λίστα είναι απαπραίτητη!

Ο καθηγητής Donald Schaffner από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων στη Σχολή Περιβαλλοντικών και Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Rutgers, αποφάσισε να δώσει μια σειρά από χρήσιμες συμβουλές για τα ψώνια στο σουπερμάρκετ την εποχή της πανδημίας.


Έτσι, αφού τόνισε πως πρέπει να περιορίζουμε τις αγορές μας στις απολύτως αναγκαίες, πως πρέπει να απολυμαίνουμε τα πάντα μόλις επιστρέψουμε στο σπίτι και αφού συστήνει σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να αναθέτουν σε άλλα άτομα τα ψώνια και να αποφεύγουν να πηγαίνουν οι ίδιοι σε σούπερμαρκετ, παράλληλα φρόντισε να τονίσει και τη σημασία της δημιουργίας μιας λίστας.


Η λίστα με τα ψώνια, είναι απαραίτητη, αυτή την εποχή, γιατί βοηθά να περιοριστεί πολύ ο χρόνος παραμονής μας σε έναν κλειστό δημόσιο χώρο όπως το σούπερμαρκετ.


Άλλοι ειδικοί αναφέρουν πως οι λίστες με τα ψώνια, βοηθούν και στο να αποφεύγεται ο συνωστισμός, αφού κάποιος που έχει λίστα, μπορεί να αποφύγει να αγοράσει κάτι όταν τυχαία βρεθεί μπροστά στο ανάλογο ράφι ή διάδρομο του σουπερμάρκετ, όπου υπάρχουν αρκετά άλλα άτομα (πάντα πρέπει να διατηρούμε αποστάσεις από τους άλλους) χωρίς να ανησυχεί πως θα ξεχάσει να κάνει την αγορά του, αφού θα τη δει στη λίστα και θα επιστρέψει όταν θα υπάρχουν λιγότερα άτομα στο σημείο.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!