GOOD LIFE

Οι 6 απλές συμβουλές για να απολυμάνεις το σπίτι σου

Καθώς η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να μαστίζει σχεδόν το σύνολο του πλανήτη και όλοι πλέον οφείλουμε να μένουμε σπίτια μας, μπορούμε να υιοθετήσουμε μερικές απλές καθημερινές συνήθειες για να απολυμάνουμε τα σπίτια μας και να μειώσουμε τις πιθανότητες μετάδοση του ιού, αλλά και άλλων ιώσεων.

Αερίζω όλα τα δωμάτια

Αερίζουμε καθημερινά το σπίτι έτσι ώστε να ανανεώνεται ο αέρας και να διαχέεται φρέσκος μέσα στο σπίτι. Έτσι προφυλάσσεσαι περισσότερο από τις ιώσεις και τις αλλεργίες.

Χρησιμοποιώ απολυμαντικό για τις επιφάνειες

 Χρησιμοποίησε απολυμαντικό υγρό για να καθαρίσεις επιφάνειες όπως πάγκους, νιπτήρες,μπανιέρα, νεροχύτες ή χλωρίνη σε αναλογία 1:10 όπου μετά θα ξεπλύνεις από την επιφάνεια με σκέτο νερό.

Τινάζω και αερίζω κουβέρτες και χαλιά

 Τινάζουμε συχνά τις κουβέρτες που κοιμόμαστε όπως και τα χαλιά και τα καλύμματα του καναπέ. Τα αερίζουμε λίγη ώρα και έπειτα τα παίρνουμε μέσα.

Σφουγγαρίζω παντού

 Κάνουμε καλό σφουγγάρισμα αφού σηκώσουμε τα χαλιά, για να έχουμε καθαρό από σκόνες σπίτι. Ιδανικά να διατηρείς διαφορετική σφουγγαρίστρα για το σαλόνι και άλλη για το μπάνιο.

Καλό καθάρισμα κουζίνας και μπάνιου

Το μπάνιο πρέπει να απολυμαίνεται καθημερινά για λόγους υγιεινής. Η κουζίνα μαζεύει υγρασία, η οποία είναι πόλος έλξης πολλών μικροβίων κ έτσι πρέπει να μένει καθαρή και στεγνή.Δες επίσης Πως να καθαρίσεις εύκολα και γρήγορα το μπάνιο σου!

Καθάρισμα στα πόμολα, ντουλάπια και στις πόρτες

 Μην ξεχνάμε τα πόμολα και τα ντουλάπια που πιάνουμε με βρώμικα χέρια όταν ερχόμαστε από έξω, αλλά και τις πόρτες. Λίγο σαπούνι είναι αρκετό για τις πόρτες, ενώ για τα πόμολα και τα ντουλάπια προτίμησε απολυμαντικό.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!