GOOD LIFE

Ο Σάκης Ρουβάς λέει να μένεις σπίτι και να τρως μήλα και αξίζει να τον ακούσεις

Ποζάροντας με ένα μήλο στο χέρι και φρούτα γύρω του, ο διάσημος τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς, έστειλε ένα μήνυμα σε όλους να προσέχουν τη διατροφή τους, τώρα που βρίσκονται σε καραντίνα, λόγω κορωνοϊού.

«#Menoumespiti, θωρακίζουμε τον οργανισμό μας και προσέχουμε την υγεία μας περισσότερο αυτές τις μέρες για να συνεχίσουμε να την έχουμε», έγραψε ο Σάκης στο Instagram και πρόσθεσε και ένα emoji με ένα μήλο για να τονίσει πως αναφέρεται και στο συγκεκριμένο φρούτο.


Και η αλήθεια είναι πως τα μήλα, είναι μια υγιεινή τροφή, που μπορεί και τονώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, κάτι που είναι απαραίτητο να γίνει εν μέσω της πανδημίας.

Τα μήλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, φλαβονοειδή (πολυφαινόλες) και φυτικές ίνες. Έχουν από τα υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικής δράσης σε σύγκριση με άλλα φρούτα. Μια σειρά μελετών έχει αποδείξει τις θετικές επιδράσεις των φλαβονοειδών στην υγεία, όπως είναι η καταπολέμηση των φλεγμονών και η προστασία της καρδιάς. Η κερκετίνη (φλαβονοειδές) που περιέχεται σε μεγάλη ποσότητα στο μήλο είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό και συμβάλλει στην καλή λειτουργία των πνευμόνων. Σε δύο μελέτες οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση πέντε μήλων την εβδομάδα μείωσε τον κίνδυνο για ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, όπως το άσθμα.

Επιπλέον, η βιταμίνη C, οι βιταμίνες του συμπλέγματος B, η βιταμίνη A και το β- καροτένιο, η βιταμίνη Ε, η βιταμίνη Κ, το κάλιο που περιέχονται στο μήλο, συμβάλουν στην καλή λειτουργία του νευρικού και μυϊκού συστήματος, στη βελτίωση της αντιοξειδωτικής και αντιθρομβωτικής του ικανότητας. Οι φυτικές ίνες που περιέχονται στα μήλα δρουν ευεργετικά στη σωστή λειτουργία του εντέρου και μαζί με τα φλαβονοειδή συμβάλουν στη μείωση του σακχάρου στο αίμα και του κινδύνου για καρκίνο, στη μείωση της χοληστερίνης και της εμφάνισης θρομβωτικών επεισοδίων.

Όλα τα παραπάνω συμβάλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, θωρακίζοντας τον οργανισμό απέναντι στις ιώσεις. Το μισό όμως της περιεκτικότητας της βιταμίνης C στο μήλο, είναι ακριβώς κάτω από τη φλούδα, ενώ στο εξωτερικό περίβλημα βρίσκονται κυρίως οι φυτικές ίνες και τα φλαβονοειδή (κερκετίνη). 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sakis Rouvas (@sakisrouvas) on Mar 27, 2020 at 7:13am PDT

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!